Mauresmo: "Ήταν δύσκολο να βρω ενδιαφέροντες αγώνες από το γυναικείο ταμπλό"

 
Mauresmo: "Ήταν δύσκολο να βρω ενδιαφέροντες αγώνες από το γυναικείο ταμπλό"
© Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 - 12:28

Η Amelie Mauresmo δικαιολογήθηκε για το γεγονός πως σχεδόν όλες τις ημέρες του φετινού Roland Garros, ο αγώνας που ξεχώριζε και ξεκινούσε το βράδυ ήταν από το ταμπλό των ανδρών, λέγοντας πως ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει εμπορικούς αγώνες ή κάποια σταρ στο ταμπλό των γυναικών.

Αυτή τη χρονιά οι αγώνες των ανδρών μονοπώλησαν στα night sessions του Roland Garros, προκαλώντας ακόμα και προβλήματα κάποιες φορές, αφού πρόκειται για αγώνες best-of-five που μπορούν να ολοκληρωθούν πολύ αργά το βράδυ.

Η Mauresmo, η οποία είναι φέτος για πρώτη χρονιά διευθύντρια του Roland Garros, ρωτήθηκε γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τουρνουά, εξηγώντας πως θα ήθελε να ήταν πιο μοιρασμένα τα πράγματα, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο.

"Δεν νιώθω άσχημα - και το λέω ως γυναίκα αυτό - ούτε νιώθω ότι είμαι άδικη αν πω πως οι αγώνες των ανδρών είναι πιο ελκυστικοί, πιο ενδιαφέροντες. Όταν έβγαζα το πρόγραμμα κάθε μέρα, από τους πρώτους γύρους και απ' όταν βγήκε το ταμπλό, κοιτούσα ειλικρινά για να δω ποιον αγώνα θα μπορούσα να βάλω εκεί, ή ποια σταρ. Ξέρετε, πρέπει να τις λάβουμε υπόψη αυτές τις παραμέτρους", είπε η Mauresmo, συνεχίζοντας:

"Αλλά αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Ειλικρινά το έκανα σχεδόν κάθε μέρα. Προσπαθούσα να δω μαζί με την ομάδα μας, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε για αγώνα της ημέρας ένα παιχνίδι γυναικών. Είναι μόνο ένα ματς και ήταν δύσκολο."

Από τα 10 night sessions που έγιναν φέτος στο Philippe Chatrier, τα 9 περιείχαν αγώνες ανδρών και μόλις ένα, αυτό της 5ης ημέρας, περιείχε αγώνα γυναικών, αυτόν ανάμεσα στην Alize Cornet και τη Jelena Ostapenko.

Οι τηλεοπτικοί συνεργάτες του Roland Garros ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να ξεκινάει το βραδινό ματς στις 20:45 (τοπική ώρα) ο αγώνας για το night session, ωστόσο υπήρξαν και αγώνες όπως ο χθεσινός των Casper Ruud και Holger Rune ή το μεγάλο ντέρμπι των Rafael Nadal και Novak Djokovic, που ολοκληρώθηκαν αρκετά αργά, ακόμα και μετά τη μια το βράδυ, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει στη διοργάνωση στο να αναθεωρήσει το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots