Ο Nadal αποκάλυψε ποια θα είναι η επόμενη μέρα

 
Ο Nadal αποκάλυψε ποια θα είναι η επόμενη μέρα
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 - 22:01

Ο Rafael Nadal μίλησε αναλυτικά για τις ενέσεις αναισθησίας που έκανε στο πόδι του, μια επιλογή που είχε μεγάλο ρίσκο, για να μπορέσει να αγωνιστεί αυτές τις δυο εβδομάδες στο Roland Garros, ξεκαθαρίζοντας όμως πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα συνεχίσει την καριέρα του. Μίλησε ακόμα για τη θεραπεία που θα δοκιμάσει την επόμενη εβδομάδα, η οποία αν δεν πιάσει θα κληθεί να πάρει μια πολύ μεγάλη απόφαση για τη ζωή του.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του 14ου τίτλου του στο Roland Garros, ο Nadal μίλησε αναλυτικά για τις ενέσεις αναισθησίας που έκανε στο πόδι του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παίζει με ένα "κοιμισμένο" πόδι, κάτι που ήταν αρκετά επικίνδυνο για τον αστράγαλό του και όχι μόνο. Τελικά όλα πήγαν καλά, όμως το ρίσκο που πήρε για το Roland Garros, δεν είναι ένα ρίσκο που μπορεί να παίρνει σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται. Όπως εξήγησε, θα πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να συνεχίσει την καριέρα του και ήδη του έχει προταθεί από τον γιατρό του να γίνει μια παρόμοια αναισθησία με ενέσεις, η οποία όμως θα είναι μόνιμη και θα αφορά μόνο τα νεύρα τα οποία προκαλούν την αίσθηση του πόνου στον Ισπανό σε εκείνο το σημείο. Αν δεν λειτουργήσει αυτό, τότε ο Nadal θα πρέπει να συζητήσει τη λύση της χειρουργικής επέμβασης, η οποία δεν μπορεί να του εγγυηθεί πως θα επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Δεν έχει αλλάξει τιποτα, είναι προφανές πως κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν θέλω να συνεχίσω να παίζω. Θα συνεχίσω όμως να δουλεύω για να βρω μια λύση, ώστε να βελτιώσω την κατάσταση του ποδιού. Το μόνο που μπορούσα να κάνω αυτές τις δυο εβδομάδες για να έχω ευκαιρία να κερδίσω, ήταν να κοιμίσω το πόδι μου. Έκανα ενέσεις αναισθησίας στα νεύρα που ανατροφοδοτούν τα αισθητήρια νεύρα του ποδιού. Έπαιζα χωρίς να νιώθω πόνο, αλλά χωρίς να έχω καθόλου την αίσθηση του ποδιού μου. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί θα μπορούσα να χτυπήσω τον αστράγαλό μου. Το Roland Garros όμως ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για μένα. Έπρεπε να πάρω πολλά αντιφλεγμονώδη και πριν από κάθε αγώνα. Ήθελα να δοκιμάσω την αναισθησία και ήταν ο μόνος τρόπος. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος ή να ευχαριστήσω αρκετά τον γιατρό μου, για τη βοήθεια σε όλη την καριέρα μου, δεν γίνεται όμως να αγωνίζομαι με ένα πόδι μουδιασμένο.

Έχουμε εντοπίσει τα δυο νεύρα που με επηρεάζουν περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια θεραπεία, κατά την οποία θα δημιουργήσουμε μόνιμα αυτή την αίσθηση με το μούδιασμα. Θα το δοκιμάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Θα αποτελείται από ενέσεις με παλμική ραδιοσυχνότητα, για να κάψει το νεύρο και να δημιουργήσει την αίσθηση που έχω τώρα, αλλά μακροπρόθεσμα. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει πόνος. Αν λειτουργήσει αυτό, θα συνεχίσω να παίζω. Αν όχι, τότε θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Θα σκεφτώ αν θα είμαι έτοιμος για να κάνω ένα βήμα παραπέρα, για το αν θα κάνω μια επέμβαση με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, που δεν θα μπορεί να μου εγγυηθεί ότι θα επιστρέψω σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Θα πρέπει να το σκεφτώ γιατί είναι μια απόφαση ζωής, που δεν πρόκειται να πάρω αυτή τη στιγμή. Θα το πάμε βήμα-βήμα, όπως έκανα και σε όλη την καριέρα μου. Ελπίζω η πρώτη θεραπεία να λύσει το πρόβλημα του πόνου. Θέλω να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία, είναι μια όμορφη στιγμή αυτή για την καριέρα μου."

Ο Nadal μίλησε ακόμα για την κατάκτηση του τροπαίου, λέγοντας πως δεν θέλει να το βλέπει ως το 22ο Slam, αλλά ως ένα ξεχωριστό τρόπαιο, με όλα όσα πέρασε τους τελευταίους μήνες να κάνουν ακόμα πιο γλυκιά τη νίκη αυτή: "Θέλω να μιλήσω γι' αυτό το τρόπαιο και όχι για το 22ο Slam. Το να έχω αυτό το τρόπαιο δίπλα μου είναι το παν. Είναι μια πολύ συναισθηματική νίκη δίχως αμφιβολία, επίσης ήταν απρόσμενη για μένα. Ήταν δυο υπέροχες εβδομάδες και βελτιώθηκα πολύ σε σχέση με την πρώτη μέρα. Κατάφερα να απομονωθώ από όλα τα προβλήματα και να συγκεντρωθώ στο τένις. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση να ξέρεις πως έχεις κάνει ό,τι ήταν δυνατό από τη μεριά σου για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πόσος καιρός μου έχει μείνει στο tour, οπότε μια τέτοια προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Είχα μια δύσκολη κλήρωση εδώ και κατάφερα να κερδίσω με τον δύσκολο τρόπο. Είναι ένα τρόπαιο με μεγάλη αξία. Το να το έχω δίπλα μου θα ήταν ούτως ή άλλως φανταστικό, αλλά ειδικά οι τελευταίοι μήνες το κάνουν ακόμα πιο συναρπαστικό. Ξεκίνησα τη χρονιά εκπληκτικά, αλλά μετά είχα τον τραυματισμό στα πλευρά μου και το διάλειμμα που έκανα ήταν μοιραίο για μένα, αφού όταν επέστρεψα είχα τα προβλήματα στο πόδι. Στη Μαδρίτη δεν μπορούσα να περπατήσω μετά τους αγώνες και στη Ρώμη με έπιασε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εδώ κατάφερα να παίξω χωρίς πόνους στο πόδι, έπαιξα σε καλές συνθήκες και έκανα ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Δεν έφτασα εδώ με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, δεν ήμουν το φαβορί όταν ξεκινούσε το τουρνουά, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots