Nadal: "Αγώνας κλειδί η νίκη επί του Djokovic"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 - 19:30

Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Παρίσι, ο Rafael Nadal μίλησε για τη σημαντικότητα της νίκης του επί του Novak Djokovic στα προημιτελικά του Roland Garros, για την επόμενη μέρα μετά το 22ο Slam και για την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του για όσο περισσότερο γίνεται.

"Ξύπνησα χαρούμενος σήμερα. Ήταν δυο εκπληκτικές εβδομάδες, επίσης ήταν και δύσκολες εβδομάδες, γιατί ήταν περίπλοκη η κατάσταση για μένα, στο τέλος όμως αυτό που έμοιαζε απίθανο πριν λίγες εβδομάδες, έγινε πραγματικότητα. Έκανα όλα όσα χρειάστηκαν να κάνω και εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οπότε ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν και ήταν μαζί μου σε καθημερινή βάση αυτές τις μέρες", είπε ο Nadal σήμερα, στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στο Παρίσι, στη φωτογράφισή του με το τρόπαιο του Roland Garros στη Γέφυρα Αλεξάνδρου Γ'.

Ο Nadal εξήγησε πως το παιχνίδι-κλειδί που άλλαξε τα πάντα, ήταν αυτό με τον Djokovic στα προημιτελικά: "Δεν σκέφτομαι πάντα ότι μπορώ να κερδίσω. Στα προημιτελικά με τον Djokovic ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήμουν το φαβορί. Υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε διαφορετικά αυτό το ματς, αλλά είναι αλήθεια πως αυτό το μέρος είναι ξεχωριστό για μένα. Επίσης για να μπω σ' αυτό το ματς έπρεπε να κάνω 4 νίκες πιο πριν, οπότε ήμουν σίγουρα καλύτερα προπονημένος και αυτό με βοήθησε. Μετά, δίχως αμφιβολία, έπρεπε να βγάλω το καλύτερό μου τένις στο τερέν, όπως και έγινε. Ήταν μια συναρπαστική βραδιά, ο κόσμος ήταν πολύ καλός μαζί μου, το απόλαυσα στο έπακρο και η αλήθεια είναι πως εκείνος ήταν ο αγώνας που αποτέλεσε το κλειδί για το υπόλοιπο τουρνουά."

Για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει προκειμένου να ξεπεράσει τον πόνο που έχει στο πόδι, ο Rafa είπε: "Θα το πάμε βήμα-βήμα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα τρέξει μπροστά. Δυστυχώς είχα πολλούς τραυματισμούς στη ζωή μου, οπότε προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Θα δούμε αν θα μπορέσει αυτή η θεραπεία να μειώσει τον πόνο. Αν λειτουργήσει, θα είναι φανταστικό. Αν δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να ακολουθήσω διαφορετική προσέγγιση, που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτήν, επειδή τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα."

Τέλος, για το τέλος της καριέρας του, σχολίασε: "Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Προφανώς θα έρθει κάποια στιγμή αυτή η μέρα, δεν θα είμαι εδώ για πάντα, αλλά προς το παρόν απολαμβάνω αυτό που κάνω και θέλω να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα προσπαθήσω για να το πετύχω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots