Στον τελικό του Roland Garros η Gauff! (vids)

 
Coco Gauff
Coco Gauff © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 - 19:20

H Coco Gauff επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Martina Trevisan και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της σε Grand Slam διοργάνωση στα 18 της χρόνια! Θα είναι η νεότερη φιναλίστ στο Παρίσι από το 2001!

Την Coco Gauff θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου η Iga Swiatek, με τη 18χρονη Αμερικανίδα να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στον δεύτερο ημιτελικό και να επικρατεί της Martina Trevisan με 6-3, 6-1.

Δεν ήταν τόσο άνετη νίκη όσο υποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα για την Gauff, που χρειάστηκε 88 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 28χρονης Ιταλίδας, ήταν όμως μια "καθαρή" νίκη, στην οποία έφτασε πανάξια.

Η νεαρή Αμερικανίδα είχε 14 winners και έκανε 20 αβίαστα λάθη, ενώ η Trevisan, που παρουσιάστηκε ανέτοιμη γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι, έφτασε τα 36 αβίαστα λάθη, έχοντας μόνο 13 winners.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό για το πρώτο ημίωρο, με την Gauff να παίρνει προβάδισμα με break στο 2-1 και στο 3-2, αλλά την Trevisan να ισοφαρίζει άμεσα και τις δυο φορές. Η Αμερικανίδα ωστόσο έκανε 2 break ακόμα και πήρε το 1ο σετ με 6-3.

Η Trevisan, η οποία κράτησε το σερβίς της μόνο στο 1ο game του ημιτελικού, πήρε ένα game μετά από ώρα για το 1-1 στο 2ο σετ και έκτοτε η Gauff κέρδισε 5 games στη σειρά, για να φτάσει σ' αυτό το 6-1, παρά την αντίσταση της Ιταλίδας που έσωσε 3 break points στο 4ο game και είχε 2 game points στο 6ο game, έχασε όμως το σερβίς της και στις δυο περιπτώσεις.

Με την πρόκριση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της, η Gauff έχει εξασφαλίσει ήδη ένα νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα ανεβεί σίγουρα στο Νο.13, από το Νο.23 που βρίσκεται σήμερα. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν το Νο.15. Αν κερδίσει τον τίτλο, η 18χρονη θα ανεβεί και στο Top 10 και συγκεκριμένα στο Νο.8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots