Roland Garros: Στο κυρίως ταμπλό η Andreeva

 
Roland Garros: Στο κυρίως ταμπλό η Andreeva
© Philippe Montigny/FFT
tn team Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 - 14:34

H 16χρονη Mirra Andreeva, η οποία είχε συστηθεί στο παγκόσμιο τενιστικό κοινό κάτι λιγότερο από έναν μήνα πριν στη Μαδρίτη, απέκλεισε την κορυφαία του ταμπλό, Camila Osorio, για να προκριθεί στο πρώτο της Grand Slam στην καριέρα της.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή σεζόν της η Mirra Andreeva, η οποία κέρδισε σήμερα την Osorio, No.1 το ταμπλό των προκριματικών του Roland Garros και Νο.100 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (8), 6-4.

Η Ρωσίδα, η οποία είχε γιορτάσει λιγότερο από ένα μήνα πριν τα 16α γενέθλιά της, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-3 στο 1ο σετ, για να περάσει μπροστά με 4-3 και με 5-4. Τα προβλήματά της βέβαια δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη συνέχεια έμεινε πίσω με 5-6, 30-40 και χρειάστηκε να σβήσει set point για να παραμείνει στο σετ.

Τελικά έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έκανε μια ακόμα ανατροπή, επιστρέφοντας από το 1-4 και σβήνοντας νέο set point στο 6-7. Στο 3ο δικό της set point και μετά από ένα μεγάλο tie-break, επικράτησε με 10-8.

Και στο 2ο σετ έμεινε πίσω με break η Andreeva, στο 2-3, αλλά σύντομα πήρε τον έλεγχο του σετ και προηγήθηκε με 5-3. Η Osorio μείωσε σε 5-4 με break back, αλλά η Ρωσίδα έκανε νέο break στο 10ο game και "σφράγισε" τη νίκη της, μετά από 1 ώρα και 59 λεπτά παιχνιδιού.

Εκτός από τη μεγάλη σημερινή της νίκη, η Andreeva είχε πετύχει δυο ακόμα εντυπωσιακές νίκες αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα του Roland Garros. Στον 1ο προκριματικό γύρο είχε κερδίσει την Polina Kudermetova, No.31 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο συνέτριψε την Emiliana Arango με 6-0, 6-2.

Η Andreeva, η οποία πριν ένα μήνα αξιοποίησε τη wild card που πήρε από το 1000άρι της Μαδρίτης και έφτασε μέχρι τη φάση των "16", βρίσκεται στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots