Πήρε το ντέρμπι με Wawrinka o Kοκκινάκης (vid)

 
Πήρε το ντέρμπι με Wawrinka o Kοκκινάκης (vid)
© Nicolas Gouhier/FFT
tn team Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 - 19:12

Μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 4,5 ώρες, ο Θανάσης Κοκκινάκης έκαμψε την αντίσταση του Stan Wawrinka στα 5 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Για 2η φορά στην καριέρα του θα είναι στους "32" του Roland Garros o Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά κατάφερε να αποκλείσει τον Stan Wawrinka με 3-6, 7-5, 6-3, 6-7 (4), 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος πέτυχε φέτος την πρώτη του νίκη στο Roland Garros από το 2015, όταν στο ντεμπούτο του είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο, κατάφερε να επιστρέψει από σετ και break πίσω, στο 3-6, 2-4.

Κέρδισε τα 8 από τα 9 επόμενα games και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 3ο σετ, ένα προβάδισμα που διατήρησε χάρη στο σερβίς του έως το τέλος του σετ. Στο 4ο σετ και οι δυο είχαν ευκαιρίες για break, o Wawrinka περισσότερες, με τον Κοκκινάκη να σώζει 9 break points και να χάνει 2. Τελικά πήγαν στο tie-break, όπου ο 38χρονος Ελβετός ήταν καλύτερος και επικράτησε με 7-4, για να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Παρόλο που έδειχε να πατάει καλύτερα στο court σε εκείνο το σημείο ο Ελβετός, ο Κοκκινάκης άλλαξε και πάλι τη ροή στο ξεκίνημα του αποφασιστικού σετ, κάνοντας συνεχόμενα breaks για να βρεθεί μπροστά με 4-0. Ο Wawrinka πάλεψε και μείωσε σε 4-2 και σε 5-3, αλλά ο Ελληνοαυστραλός κατάφερε να κλείσει το ματς μετά από ένα επεισοδιακό 9ο game, στο οποίο χρειάστηκε 5 match points μέχρι να "λυγίσει" τον πρωταθλητή του 2014.

Τον Karen Khachanov θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο ο Κοκκινάκης, με τον Ρώσο να κερδίζει εύκολα τον Radu Albot με 6-3, 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots