Ουκρανή δημοσιογράφος επιτέθηκε στην Sabalenka

 
Ουκρανή δημοσιογράφος επιτέθηκε στην Sabalenka
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 8:50

Με άγριες διαθέσεις υποδέχτηκε την Aryna Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου, ζητώντας της να καταδικάσει τις επιθέσεις της Λευκορωσίας στην Ουκρανία και λέγοντάς της πως στηρίζει έναν δικτάκτορα.

Στο Παρίσι δεν βρίσκονται μόνο Ουκρανοί παίκτες, όπως η Marta Kostyuk που αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην Sabalenka και έκανε αρνητικά σχόλια για εκείνη στη συνέντευξη Τύπου της, αλλά και Ουκρανοί δημοσιογράφοι, που απ' ότι φαίνεται είναι εξίσου οργισμένοι.

Μια Ουκρανή δημοσιογράφος ήταν χθες στη συνέντευξη Τύπου της Sabalenka και της έκανε πολύ επιθετικές ερωτήσεις, με τη Λευκορωσίδα τενίστρια να αρνείται πεισματικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ώσπου είχαμε ακόμα και παρέμβαση από την εκπρόσωπο της WTA που συντόνιζε τη συνέντευξη.

Η δημοσιογράφος απ' ότι φαίνεται έβγαλε τα συμπεράσματά της από αυτή την άρνηση της Sabalenka, που την ειρωνεύτηκε γι' αυτό το λόγο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: "Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις. Πρώτον, για τη Λευκορωσία. Το 2020 υπέγραψες επιστολή στήριξης στον Lukashenko, τότε που βασάνιζε προτεστάντες στον δρόμο. Και μετά γιόρτασες το νέο έτος μαζί του. Πώς είναι δυνατόν το πιθανό Νο.1 του κόσμου να στηρίζει έναν δικτάτορα και..."

Sabalenka: "Κανένα σχόλιο για εσάς, ευχαριστώ για την ερώτηση."

Δημοσιογράφος: "Η δεύτερη ερώτηση είναι, λες συνέχεια ότι κανείς δεν στηρίζει τον πόλεμο, αλλά μπορείς να μιλήσεις για σένα και να πεις: εγώ, η Aryna Sabalenka, καταδικάζω το γεγονός ότι η Λευκορωσία επιτίθεται στην Ουκρανία με πυραύλους και θέλω να σταματήσει;"

Sabalenka: "Δεν έχω κανένα σχόλιο για εσάς."

Δημοσιογράφος: "Δηλαδή, στηρίζεις τα πάντα επειδή δεν μπορείς να μιλήσεις; Δεν είσαι κάποιος άνθρωπος χωρίς δύναμη, Aryna. Μπορείς..."

Moderator: "Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει."

Sabalenka: "Πρώτα από όλα, ναι."

Δημοσιογράφος: "Τώρα ξέρουμε τα πάντα, είναι όλα ξεκάθαρα."

Sabalenka: "Έχετε αρκετές απαντήσεις από εμένα και δεν έχω κανένα σχόλιο για εσάς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots