Τσιτσιπάς: "Απολαμβάνω να βλέπω τη Μαρία να παίζει - ελπίζω να μην πάρει κατάκαρδα την ήττα" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 14:30

O Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τον πρόωρο αποκλεισμό της Μαρίας Σάκκαρη από το Roland Garros, λέγοντας ότι είχε απέναντί της μια πολύ δυνατή παίκτρια και εξηγώντας πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να αντιμετωπίζει μια τέτοια ήττα έχοντας προετοιμαστεί για ένα Grand Slam.

"Είναι δύσκολο όταν έχεις δουλέψει τόσο πολύ και έχεις περάσει πολλές μέρες πριν από ένα Slam και δουλεύοντας σε λεπτομέρειες, έχεις στο μυαλό σου ότι όλα θα λειτουργήσουν γιατί τα 'χεις υπό έλεγχο", είπε αρχικά ο Στέφανος, μιλώντας στο Eurosport για την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από την Karolina Muchova στον 1ο γύρο του Roland Garros.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Τσέχα παίκτρια ο Στεφ: "Η αντίπαλος της Μαρίας είναι μια πολύ καλή παίκτρια, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε να βρισκόταν. Πάντα είχε το επίπεδο να παίξει πολύ καλό τένις. Την έχω δει να παίζει, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που παίζει, ανεβαίνει πολύ στο φιλέ, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στο γυναικείο τένις, έχει ένα πολύ κλασικό καθαρό παιχνίδι που είναι ωραίο στο μάτι. Έχει κάνει μεγάλες νίκες στο παρελθόν, έχει ξανακερδίσει και τη Μαρία, δεν είναι εύκολη αντίπαλος, είναι μια παίκτρια που διαβάζει πολύ καλά το χώμα. Ανοίγει το γήπεδο, έχει πολλά όπλα και πολλές επιλογές. Ειδικά για 1ο γύρο σε Grand Slam δεν θα έπρεπε να έχουμε ένα τέτοιο παιχνίδι."

Φυσικά, με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για τη Μαρία, που της ευχήθηκε τα καλύτερα: "Εύχομαι στη Μαρία να μην το πάρει κατάκαρδα γιατί και εκείνη παίζει πάρα πολύ καλά και είναι μια από τις αγαπημένες μου παίκτριες στο tour. Πραγματικά απολαμβάνω να τη βλέπω να παίζει και να μάχεται με τον τρόπο που το κάνει. Μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε αυτό, έχει τύχει και σε μένα στο παρελθόν. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς γιατί δεν μπορείς να το αποδεχτείς πολλές φορές και αυτό σε χτυπάει ακόμα πιο δυνατά."

Για τον αγώνα του με τον Roberto Carballes Baena, τον οποίο κέρδισε με 3-0 σετ, είπε: "Ο παίκτης που έπαιξα σήμερα (σ.σ. χθες) είχε πολύ διαφορετικό στυλ από τον παίκτη που έπαιξα στον 1ο γύρο. Έπαιξα με έναν Ισπανό που δεν εξαρτιέται τόσο από το σερβίς του, αλλά είναι πολύ υπομονετικός στον τρόπο με τον οποίο χτίζει τους πόντους. Αυτό το έκανε πιο απαιτητικό σωματικό για μένα. Το πιο δύσκολο ήταν πως ένιωθα ορισμένες στιγμές ότι χτυπούσα πολύ δυνατά και καθαρά την μπάλα και αυτός βρισκόταν πίσω από την μπάλα, με πολύ καλή κίνηση. Το έχει κάνει αυτό χιλιάδες φορές και έχει δουλέψει πολύ την κίνησή του. Οπότε έπρεπε να μείνω πιο υπομονετικός για 2-3 μπάλες και να μη βιαστώ. Αυτό βελτιώθηκε στα μέσα του 2ου σετ και νομίζω στο 3ο σετ έφτασα κοντά στην τελειότητα στον τρόπο που έχτιζα τους πόντους. Έβλεπα το γήπεδο με μια πιο φρέσκια ματιά. Επίσης τον κούρασα πάρα πολύ, είδα ότι στο 3ο σετ τα πόδια του δεν πήγαιναν. Το ένιωσα και γω λίγο αυτό, αλλά είχα τρέξει λιγότερο, οπότε κατάλαβα ότι γι' αυτόν θα ήταν ένα βουνό."

Τέλος, για το κοινό και το πόσα φέρνει μέσα στο γήπεδο, ακόμα και όταν δεν είναι οι περισσότεροι μαζί του, είπε: "Οι φίλαθλοι φέρνουν πάρα πολλά μέσα στο γήπεδο, πιο πολλά απ' όσα ίσως πιστεύουν μερικοί. Το να παίζεις χωρίς κόσμο χαλάει την ατμόσφαιρα και αυτό το βίωσα πολύ έντονα στην πανδημία. Το να έχεις δικούς σου ανθρώπους, που εκτιμούν το παιχνίδι σου και το δείχνουν είναι πολύ ξεχωριστό και σε ωθεί για να παίξεις καλύτερα. Σου δίνει κουράγιο και δύναμη. Έχω την αίσθηση ότι εδώ στο Παρίσι τους αρέσει ο τρόπος που παίζω. Μου έχουν δώσει πολλή αγάπη τα τελευταία χρόνια. Έχει τη δικιά του αύρα το παριζιάνικο Grand Slam, μπορεί να μην έχει τους παθιασμένους Έλληνες της Μελβούρνης, αλλά έχει μια δικιά του γεύση όταν παίζεις σ' αυτά τα γήπεδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots