Νέα σπουδαία πρόκριση και Top 100 η 16χρονη Andreeva! (vid)

 
Mirra Andreeva
Mirra Andreeva © Loïc Wacziak / FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 16:29

H 16χρονη Mirra Andreeva πραγματοποίησε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο Roland Garros, μπήκε στις "32" καλύτερες και εξασφάλισε την πρώτη της είσοδο στο Top 100.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά τα 16α γενέθλιά της και στην πρώτη της συμμετοχή ever σε ένα Grand Slam, η Mirra Andreeva συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της και εξασφάλισε την παρουσία της στον 3ο γύρο.

Η νεαρή Ρωσίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Diane Parry με 6-1, 6-2 μέσα σε 77 λεπτά και συνεχίζει έτσι να παίρνει παράλληλα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έχει χάσει μόλις 6 games στους δυο πρώτους αγώνες της στο Roland Garros. 

Συνολικά κέρδισε 5 ματς τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο Παρίσι, αφού είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της, χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Με τη σημερινή της νίκη, η 16χρονη έχει πλέον εξασφαλισμένη μια θέση στο Top 100 σε 10 περίπου μέρες, όταν και θα ανανεωθεί η κατάταξη. Θα κερδίσει τουλάχιστον 43 θέσεις, από το Νο.143 που βρίσκεται σήμερα, ενώ μπορεί να ανεβεί και στο Νο.97 χωρίς να σημειώσει άλλη νίκη στο τουρνουά.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Coco Gauff και Julia Grabher.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots