Επέστρεψε θριαμβευτικά στο Chatrier o Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Philippe Montigny/FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 23:37

Ο Alexander Zverev συνέτριψε με 3-0 σετ τον Alex Molcan και πήρε σε λιγότερο από 2 ώρες το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros, στην πρώτη του αναμέτρηση στο Philippe Chatrier μετά τον τραυματισμό του.

Για πρώτη φορά έπαιξε στο Chatrier μετά τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε πέρσι, όταν γύρισε τον αστράγαλό του στον ημιτελικό με τον Rafael Nadal, o Alexander Zverev, ο οποίος συνδύασε με μια πολύ καλή εμφάνιση την επιστροφή του, κερδίζοντας τον Alex Molcan με 6-4, 6-2, 6-1.

Ο Zverev τελείωσε τον αγώνα με 42 winners και 28 αβίαστα λάθη, ενώ και στα 3 σετ κυριάρχησε κατά κράτος. Στο 1ο σετ που ήταν το πιο κλειστό, είχε πάρει από νωρίς το προβάδισμα με 2-0 και δεν το έχασε ποτέ. Είχε ευκαιρία για διπλό break στο 3-2, ενώ στο 4-3 αντιμετώπισε για πρώτη φορά break point, αλλά το έσβησε και έκανε το 5-3.

Κράτησε ευκολότερα το σερβίς του για να κλείσει το σετ στο 10ο game, ενώ στα δυο επόμενα σετ ήταν ακόμα πιο άνετος, κερδίζοντας με διπλό break το 2ο και με τριπλό break το 3ο σετ.

Ο Zverev δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει σε κάποιο τουρνουά με τις εμφανίσεις του και σίγουρα δεν πήγε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί στο Παρίσι, όμως όπως έχει εξελιχθεί το τουρνουά έχει ένα πολύ ευνοϊκό ταμπλό μπροστά του, μέχρι και τα ημιτελικά.

Συγκεκριμένα θα παίξει με τον Frances Tiafoe το Σάββατο για τον 3ο γύρο και αν κερδίσει θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Grigor Dimitrov και Daniel Altmaier στον 4ο γύρο. Στα προημιτελικά, έχει τους Borna Coric, Tomas Martin Etcheverry, Yoshihito Nishioka και Thiago Seyboth Wild.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots