3ος συνεχόμενος προημιτελικός για τον Zverev (vid)

 
3ος συνεχόμενος προημιτελικός για τον Zverev (vid)
©Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 0:03

O Alexander Zverev δείχνει να βρίσκει και πάλι τον καλύτερό του εαυτό και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Grigor Dimitrov, για να προκριθεί για 3η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του Roland Garros. Στους "8" και ο Tomas Martin Etcheverry.

Ο Zverev "εξουδετέρωσε" τον Dimitrov με 6-1, 6-4, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Roland Garros.

Ο 26χρονος Γερμανός έσβησε τα 14 από τα 16 break points που αντιμετώπισε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 winners, 10 περισσότερους από τον αντίπαλό του. Επίσης έμεινε στα 27 αβίαστα λάθη, σχεδόν τα μισά από τον Dimitrov, που σταμάτησε το παιχνίδι στα 50 λάθη.

Ο Zverev προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros για 5η φορά στα 6 τελευταία χρόνια και θα διεκδικήσει την 3η συνεχόμενη πρόκρισή του στα ημιτελικά.

Μετά τον τραυματισμό του πέρσι στα ημιτελικά, ο Zverev δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να βρει και πάλι τον ρυθμό του, φαίνεται όμως να βρίσκει τον καλύτερό του εαυτό και θα είναι το φαβορί για να επιστρέψει στα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Tomas Martin Etcheverry, που συνεχίζει την παραμυθένια του πορεία, κερδίζοντας τον Yoshihito Nishioka με 7-6 (8), 6-0, 6-1.

Ο 23χρονος Αργεντινός, που βρίσκεται στο Νο.49 του κόσμου και διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, χρειάστηκε να σβήσει ένα set point στο tie-break του 1ου σετ, το οποίο πήρε τελικά με 10-8.

Μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος στο court και έχασε μόνο ένα game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots