Rune: "Δεν κατάλαβα ότι έσκασε δυο φορές η μπάλα" (vid)

 
Rune: "Δεν κατάλαβα ότι έσκασε δυο φορές η μπάλα" (vid)
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 11:21

Ο Holger Rune μίλησε για τη φάση που έγινε viral στην αναμέτρησή του με τον Francisco Cerundolo, με το μεγάλο διαιτητικό λάθος που τον βοήθησε να κάνει το break στο 3ο σετ.

Στο 4ο game του 3ου σετ της αναμέτρησης του Rune με τον Cerundolo, o έμπειρος chair umpire Kader Nouni έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, αφού δεν πρόσεξε ότι η μπάλα είχε χτυπήσει δυο φορές στην πλευρά του Rune, πριν ο Δανός φτάσει σ' αυτήν.

Ο Cerundolo όχι μόνο δεν πήρε τον πόντο, αλλά το γεγονός πως διαμαρτυρήθηκε για διπλή αναπήδηση (double bounce) ενώ για τον Nouni ο πόντος ακόμα παιζόταν, έκανε τον Γάλλο διαιτητή να σταματήσει τον πόντο και να τον δώσει στον αντίπαλό του.

Αντί για game point έγινε το break point και ο Rune τελικά έκανε και το break σ' αυτό το game. Στα social media σχολιάστηκε αρκετά το γεγονός πως δεν είδαμε κανένα fair play από τον 20χρονο, που μετά το ματς ρωτήθηκε για την περίφημη φάση και υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για τη διπλή αναπήδηση.

"Όταν χτυπούσα την μπάλα, δεν ήξερα ότι χτύπησε δυο φορές, απλά την κυνηγούσα. Μετά, είδα στη μεγάλη οθόνη ότι χτύπησε δυο φορές, ο πόντος όμως είχε ήδη περάσει και το σκορ είχε αλλάξει. Οπότε το κατάλαβα και λυπήθηκα για εκείνον. Μετά του έκανα break και μετά μου έκανε εκείνος break και ήταν ξανά ντέρμπι. Έτσι είναι το τένις, έτσι είναι ο αθλητισμός. Οι διαιτητές κάνουν λάθη και κάποιες φορές θα ευνοούν εμένα, κάποιες τον αντίπαλό μου."

Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν πια, μιας και ο αγώνας αυτός πέρασε στην ιστορία, με τον Rune να παίρνει τη νίκη με 7-6 (3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 (10-7). Στα προημιτελικά του Roland Garros ο Δανός θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots