Ασταμάτητη Sabalenka! (vids)

 
Ασταμάτητη Sabalenka! (vids)
© Philippe Montigny / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 15:50

H Aryna Sabalenka έβαλε νοκ άουτ και την Elina Svitolina, για να μπει στους ημιτελικούς του Roland Garros χωρίς να έχει χαμένο σετ!

Την 5η διαδοχική νίκη της και το 10ο συνεχόμενο κερδισμένο σετ πανηγύρισε η Aryna Sabalenka στο Roland Garros, με την 25χρονη Λευκορωσίδα να επικρατεί της Elina Svitolina με 6-4, 6-3 και να παίρνει εμφατικά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του παρισινού major.

H Sabalenka, η οποία δεν είχε μπει ποτέ σε 2η εβδομάδα του Roland Garros μέχρι αυτή τη χρονιά, διανύει μια πολύ εντυπωσιακή χρονιά φέτος, σε όλες τις επιφάνειες.

Στον σημερινό προημιτελικό με τη Svitolina σταμάτησε στους 30 winners, με την Ουκρανή να έχει μόλις 7! Στο σερβίς της αντιμετώπισε μόνο μια φορά break point και το πλήρωσε, με τη Svitolina να κάνει το break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0.

Η Sabalenka δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα break point στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε το break στο 9ο game (5-4) και το έκλεισε στο 10ο (6-4), ενώ στο 2ο σετ κέρδισε τα 6 από τα 8 τελευταία games, κάνοντας 2 ακόμα break στο αντίπαλο σερβίς, για να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 96 λεπτά.

Η Sabalenka παραμένει αήτττητη για φέτος σε Grand Slams διοργανώσεις (12-0), καθώς διεκδικεί το 2ο Grand Slam της καριέρας της και το 2 στα 2 για το 2023, μετά το Australian Open.

Παράλληλα, διεκδικεί να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στην καριέρα της, απειλώντας την Iga Swiatek, που κάθε μέρα φαίνεται και πιο πιθανό να την αντιμετωπίσει στον τελικό.

Για την ώρα, η Sabalenka θα επικεντρωθεί στην ημιτελική φάση, όπου θα βρει απέναντί της την Karolina Muchova. Η Τσέχα είχε κερδίσει νωρίτερα στον πρώτο προημιτελικό την Anastasia Pavlyuchenkova με 7-5, 6-2.

Θυμίζουμε πως το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα γίνει γνωστό αύριο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι προημιτελικοί. Η Swiatek θα παίξει με την Coco Gauff, ενώ η Ons Jabeur με την Beatriz Haddad Maia.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots