Sabalenka: "Δεν υποστηρίζω τον Lukashenko, η δημοσιογράφος ήθελε να βάλει λόγια στο στόμα μου" (vid)

 
Sabalenka: "Δεν υποστηρίζω τον Lukashenko, η δημοσιογράφος ήθελε να βάλει λόγια στο στόμα μου" (vid)
© Julien Crosnier / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 18:16

Η Aryna Sabalenka πήρε για μια ακόμα φορά ξεκάθαρη θέση ενάντια στον πόλεμο, αυτή τη φορά ανέφερε και τον ηγέτη της χώρας της, Alexander Lukashenko, ενώ μίλησε και για το περιστατικό με την Ουκρανή δημοσιογράφο, στην πρώτη της ανοιχτή συνέντευξη μετά απ' αυτό.

Μετά από την επίθεση που είχε δεχτεί από Ουκρανή δημοσιογράφο, η Sabalenka δεν είχε δώσει ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου στους δυο τελευταίους αγώνες της, λέγοντας πως δεν ένιωθε ασφαλής.

Σήμερα, μετά τη νίκη της επί της Elina Svitolina για τα προημιτελικά, επέστρεψε στη γεμάτη αίθουσα και ήρθε αντιμέτωπη με πολλές σχετικές και δύσκολες ερωτήσεις, απαντώντας σε όλες.

Για τις περιβόητες φωτογραφίες που έχει βγει με τον Lukashenko και τις οποίες είχε αναφέρει η Ουκρανή δημοσιογράφος, απάντησε: "Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια για το Fed Cup στη Λευκορωσία και φωτογραφιζόταν μαζί μας μετά τα ματς. Δεν συνέβαινε τίποτα κακό τότε στη Λευκορωσία, στην Ουκρανία ή στη Ρωσία. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν υποστηρίζω τον πόλεμο. Δεν θέλω να ανακατεύομαι με την πολιτική, είμαι μια τενίστρια 25 ετών. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Δεν θέλω να ανακατευτώ με την πολιτική, θέλω μόνο να είμαι τενίστρια."

Για το αν υποστηρίζει τον Λευκορώσο ηγέτη, είπε: "Δύσκολη ερώτηση. Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο, άρα αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζω τον Lukashenko."

Για την Ουκρανή δημοσιογράφο και το περίφημο πια περιστατικό εκείνης της συνέντευξης Τύπου, είπε: "Ένιωσα ότι δεν με σεβάστηκαν και η δημοσιογράφος προσπαθησε να βάλει λόγια στο στόμα μου. Πάντα σέβομαι τις συνεντεύξεις Τύπου. Είμαι ανοιχτή στις απαντήσεις και νιώθω άσχημα που δεν ήρθα εδώ τις προηγούμενες μέρες. Με όλα αυτά τα άσχημα αισθήματα όμως, δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ. Σας σέβομαι πραγματικά και σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ και ενδιαφέρεστε για μένα."

Η Sabalenka μίλησε και για την Svitolina και για την κίνησή της να την περιμένει στο φιλέ για χειραψία, ενώ ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα της έδινε το χέρι: "Ήταν κάτι που έκανα ενστικτωδώς. Τη σέβομαι πολύ γι' αυτό που κάνει από τότε που γέννησε. Έχω εντυπωσιαστεί."

Θυμίζουμε πως η Svitolina για την αναμονή της Sabalenka στο φιλέ είπε πως ήταν κάτι που πυροδότησε την κατάσταση, καθώς μετά αποδοκιμάστηκε από το κοινό του Philippe Chatrier.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots