Svitolina: "Δυστυχώς η Sabalenka πυροδότησε την κατάσταση"

 
Svitolina: "Δυστυχώς η Sabalenka πυροδότησε την κατάσταση"
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 17:41

Η Elina Svitolina σχολίασε τη στάση της Aryna Sabalenka, που ενώ ήταν προφανές ότι δεν θα της δώσει το χέρι την περίμενε στο φιλέ, θεωρώντας πως ήταν μια κίνηση που πυροδότησε την κατάσταση.

"Δεν ξέρω τι περίμενε, οι δηλώσεις μου για τη χειραψία ήταν ξεκάθαρες", είπε η Svitolina, αναφερόμενη στην κίνηση της Sabalenka να την περιμένει στο φιλέ για χειραψία, παρότι έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για τις χειραψίες με Ρωσίδες και Λευκορωσίδες τενίστριες.

Η 28χρονη Ουκρανή, είπε ακόμα ότι περίμενε να αποδοκιμαστεί φεύγοντας από το γήπεδο, μια κίνηση πλέον που έχει γίνει συνήθεια από το παριζιάνικο κοινό, που αποδοκίμασε και τις υπόλοιπες Ουκρανές παίκτριες για τον ίδιο λόγο.

"Τις περίμενα τις αποδοκιμασίες. Όποια έχει βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και έχει χάσει, αποδοκιμάζεται. Δεν ήταν έκπληξη", είπε η Svitolina, η οποία στάθηκε περισσότερο στην κίνηση της Sabalenka να την περιμένει στο φιλέ.

"Η αρχική μου αντίδραση όταν την είδα στο φιλέ ήταν 'τι κάνεις;'. Είχα ξεκάθαρη θέση στη συνέντευξη Τύπου. Δεν ξέρω, μπορεί να μην είναι στα social media κατά τη διάρκεια του τουρνουά και να μην το είδε, ήταν όμως ξεκάθαρο. Είπα πολλές φορές ότι δεν θα δώσω το χέρι μου και είχε παίξει και με τη Marta (Kostyuk) στον 1ο γύρο..."

Όσο για το αν θεωρεί ότι η κίνηση της Sabalenka να την περιμένει στο φιλέ πυροδότησε την κατάσταση, είπε: "Δυστυχώς, νομίζω πως το έκανε."

Ζητήθηκε, τέλος, από τη Svitolina, να σχολιάσει το γεγονός πως η Sabalenka δεν έδωσε ανοιχτές συνεντεύξεις Τύπου για δυο αγώνες μετά το περιστατικό που της συνέβη με την Ουκρανή δημοσιογράφο: "Πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση. Στη Naomi (Osaka) είχε επιβληθεί πρόστιμο την προηγούμενη φορά. Τώρα δεν υπάρχει πρόστιμο. Αν δεν υπήρχε πρόστιμο στην περίπτωση της Naomi θα ήταν διαφορετικό, πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση. Και εγώ έχω συναντήσει δυσκολίες, δυσκολεύτηκα στην ερώτηση για τον Novak και το Κόσοβο, δεν προσπαθώ όμως να ξεφύγω. Εκφράζω τη θέση μου. Δεν θα προσπαθήσω να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου, προδίδοντας την πεποίθησή μου και τη θέση μου για τη χώρα μου."

Να σημειωθεί πως η Svitolina αναφέρθηκε στην περίπτωση της Osaka, που το 2021 στο Roland Garros είχε σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις Τύπου καθώς ένιωθε μεγάλη ψυχολογική πίεση. Αυτό ωστόσο είχε γίνει χωρίς τη συναίνεση του τουρνουά, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο.

Μετά την στοχευμένη επίθεση που έγινε εναντίον της από Ουκρανή δημοσιογράφο, η Sabalenka ζήτησε από τη διοργάνωση να μιλάει μόνο σε επιλεγμένους δημοσιογράφους μετά τα παιχνίδια της, αίτημα που έγινε δεκτό και πλέον δίνει κλειστές συνεντεύξεις Τύπου. Σήμερα η Λευκορωσίδα επέστρεψε σε αίθουσα γεμάτη με δημοσιογράφους, απαντώντας σε πολλές δύσκολες ερωτήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots