Τεράστια Muchova, στον τελικό του Roland Garros! (vids)

 
Karolina Muchova
Karolina Muchova © Julien Crosnier/FFT
tn team Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - 19:22

H Karolina Muchova έσβησε ένα match point στο 2-5 του 3ου σετ απέναντι στην Aryna Sabalenka και κατάφερε να την αποκλείσει από το Roland Garros μετά από ματσάρα, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της ζωής της!

Μια ακόμα πολύ σπουδαία εμφάνιση σημείωσε η Karolina Muchova, η οποία κατάφερε να κερδίσει ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, την Aryna Sabalenka, με 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5, έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη στο Philippe Chatrier.

Μετά από 3 ώρες και 13 λεπτά αγώνα, η 26χρονη Τσέχα πήρε τη μεγάλη νίκη κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή, αφού πρώτα είχε προηγηθεί με σετ και με break, όμως αργότερα βρέθηκε να αντιμετωπίζει match point στο 2-5 του 3ου σετ!

Πιο αναλυτικά, η Muchova είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να πάρει το 1ο σετ από το 10ο game, όταν αφού μόλις έκανε το πρώτο break του ημιτελικού και πέρασε μπροστά, προηγήθηκε στο σερβίς της με 5-4, 40-30.

Η Sabalenka έσβησε το set point, έκανε το break back και το σετ συνεχίστηκε, με την Τσέχα να μένει απτόητη και να το παίρνει τελικά στο tie-break, όπου κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους και από το 4-5 βρέθηκε στο 7-5.

Στη συνέχεια η Muchova προηγήθηκε και με 2-0 στο 2ο σετ, όμως η Sabalenka κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό της πριν να είναι αργά και να ισοφαρίσει σε 2-2. Αργότερα η Λευκορωσίδα πέρασε μπροστά με break, στο 4-3, όμως η Muchova αυτή τη φορά είχε άμεση απάντηση, για το 4-4.

Και αυτό το σετ πήγε στο tie-break, με την Sabalenka παρότι υπό πίεση να μην χάνει την ψυχραιμία της και να παίζει πολύ καλό τένις σ' αυτό το διάστημα, επικρατώντας με 7-5. 

Μετά απ' αυτό η πρωταθλήτρια του Australian Open έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court. Αφού έχασε τριπλό break point στο 0-1, 0-40 και ισοφαρίστηκε σε 1-1, "έσπασε" τελικά την Τσέχα στο 6ο game και πέρασε μπροστά με 4-2.

Έχασε την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς στο 8ο game, στο 2-5, 30-40, κάτι που της στοίχισε ανεπανόρθωτα, αφού η Muchova κράτησε το σερβίς της και την ανάγκασε να σερβίρει για τη νίκη.

H Sabalenka δεν κατάφερε να βγάλει ένα καλό service game, η Τσέχα συνέχισε να την πιέζει και με το break μείωσε σε 5-4, αλλάζοντας για μια ακόμα φορά το momentum στον ημιτελικό. 

Ήταν ωστόσο η καθοριστική, με την Muchova να κάνει και δεύτερο break στο 11ο game, έπειτα από χαμένο προβάδισμα της Sabalenka στο 40-15! Πέρασε μπροστά με 6-5 η Τσέχα και όταν σέρβιρε για τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα της δεν την κατέβαλε το παραμικρό άγχος, βγάζοντας ένα άρτιο love service game για το 7-5!

Αυτή ήταν η 1η ήττα της Sabalenka για φέτος σε Grand Slam, μετά από ένα σερί 12 αγώνων που έτρεχε από την Αυστραλία.

Η Λευκορωσίδα χάνει τη δυνατότητα για το 2 στα 2 σε majors στο 2023, όπως χάνει τη δυνατότητα να ρίξει η ίδια την Iga Swiatek από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακόμα έχει μαθηματικές ελπίδες για να ανεβεί στο Νο.1, θα πρέπει όμως να ηττηθεί η Swiatek στον άλλον ημιτελικό.

Θυμίζουμε πως η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia, για το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού, όπου βρίσκεται ήδη η Muchova.

Μετά κι απ' αυτή την τεράστια πρόκριση, η 26χρονη Τσέχα, η οποία είχε αποκλείσει σε επίσης έναν πολύ κλειστό αγώνα τη Μαρία Σάκκαρη στον 1ο γύρο, θα κερδίσει τουλάχιστον 27 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.16. Αν φύγει με το τρόπαιο από το Παρίσι, τότε θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της είσοδο στο Top 10!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots