Sabalenka: "Είμαι εξαντλημένη πνευματικά - εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ"

 
Sabalenka: "Είμαι εξαντλημένη πνευματικά - εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ"
© Julien Crosnier/FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 11:54

Η Aryna Sabalenka ήταν πολύ απογοητευμένη με την ήττα της από την Karolina Muchova στα ημιτελικά του Roland Garros, δήλωσε πνευματικά εξαντλημένη, ενώ μίλησε ξανά για τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε πριν λίγες μέρες με την Ουκρανή δημοσιογράφο.

"Αυτή τη στιγμή είμαι εξαντλημένη πνευματικά, αλλά νομίζω πως φταίει ότι έχασα αυτό το παιχνίδι. Ήταν πολύ σκληρή ήττα. Είναι φυσιολογικό να κατακλύζεσαι από συναισθήματα σε ένα τουρνουά δυο εβδομάδων, όπου δεν σταματάς να παίζεις και μάλιστα στο χώμα, όπου οι αγώνες είναι πιο απαιτητικοί σωματικά. Τις επόμενες μέρες θα παρτάρω (γέλια)! Όχι, τις επόμενες μέρες θα ξεκουραστώ καλά και μετά θα επιστρέψω στις προπονήσεις", είπε η Sabalenka στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Παρίσι.

Αναφέρθηκε ξανά στο περιστατικό με την Ουκρανή δημοσιογράφο που της είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα να σταματήσει για λίγο τις ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου, λέγοντας πως δεν ένιωθε ασφάλεια.

"Ήταν το χειρότερο πράγμα αυτό που μου συνέβη σε εκείνη την συνέντευξη Τύπου, με έκανε χάλια συναισθηματικά. Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Το μόνο πράγμα που κάνω καλά στη ζωή μου, είναι να παίζω τένις. Οπότε προσπαθώ να συγκεντρωθώ σ' αυτό. Ήταν δυο υπέροχες εβδομάδες, με κάποιες συναισθηματικές προκλήσεις όμως, αλλά πιστεύω πως το έχω ξεπεράσει. Αυτή η εμπειρία θα με κάνει δυνατότερη."

Βέβαια, δεν έλειψε η πολιτική ερώτηση και σ' αυτή τη συνέντευξη για τη Λευκορωσίδα, που αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο: "Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικά σήμερα, ήδη έχω μιλήσει γι' αυτά τα πράγματα. Ας μιλήσουμε για τένις. Δώστε μου ένα διάλειμμα, σας παρακαλώ."

Και μίλησε για τένις και για τον αγώνα της με την Muchova, στον οποίο είχε match point στο 2-5, 30-40 του 3ου σετ, όμως δεν το αξιοποίησε και αυτό της στοίχισε ακριβά, αφού στο επόμενο game δέχθηκε break. Η συνέχεια γνωστή, με την Muchova να κερδίζει 5 games στη σειρά και να κατακτά το 3ο σετ του ημιτελικού με 7-5.

"Μετά το break που μου έκανε, εκείνη ξεκίνησε να παίζει πιο επιθετικά και να βάζει περισσότερες μπάλες μέσα στο γήπεδο, οπότε με έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού. Σε εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν, το πλεονέκτημα που είχα ήταν στον αέρα."

Για το αν ένιωσε κάποια επιπλέον πίεση, ως φαβορί και ως διεκδικήτρια του Νο.1, η Sabalenka είπε: "Δεν είχα επιπλέον πίεση στο ματς, ένιωθα καλά στο court, απλά δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες μου. Ψυχολογικά ήμουν καλά μέσα στο παιχνίδι, δεν ξέρω τι έγινε. Είναι δύσκολο να μιλήσω για τον αγώνα αυτή τη στιγμή, είμαι πολύ απογοητευμένη."

Μέσα σε όλη την απογοήτευση, η Sabalenka είχε και μια θετική νότα να δώσει, επιβεβαιώνοντας πως θα επιστρέψει στο Wimbledon τον επόμενο μήνα. Θυμίζουμε πως το 2022 δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο Λονδίνο, εξαιτίας της απόφασης των Βρετανών να απαγορεύσουν τη συμμετοχή σε κάθε Ρώσο και Λευκορώσο αθλητή, ανεξάρτητα με το αν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα του και το αν στηρίζει ή όχι τον πόλεμο.

"Η βίζα μου έχει ήδη βγει, οπότε μπορώ να γιορτάσω το γεγονός πως θα βρίσκομαι στο Wimbledon. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, μου αρέσει πολύ να παίζω εκεί, απολαμβάνω την ατμόσφαιρα. Μου έλειψε που δεν έπαιξα πέρσι στο Wimbledon, οπότε ανυπομονώ να δείξω το καλύτερό μου τένις εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots