Muchova: "Οι γιατροί μου έλεγαν ότι ίσως να μην ξαναέπαιζα τένις"

 
Muchova: "Οι γιατροί μου έλεγαν ότι ίσως να μην ξαναέπαιζα τένις"
© Philippe Montigny / FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 13:08

Η Karolina Muchova μπορεί να κάνει το τουρνουά της ζωής της φέτος στο Roland Garros, όμως όχι και τόσο πολύ καιρό πριν, πέρασε τραυματισμούς που απείλησαν την καριέρα της, αλλά και από ένα σκοτεινό μέρος όπου ήταν δύσκολο να βρει το κίνητρο για να συνεχίσει.

"Υπήρξαν άσχημες στιγμές στην καριέρα μου, που πήγαινα από τον έναν τραυματισμό στον άλλον. Όταν έχασα πέρσι στο Australian Open, ήμουν σε άσχημη σωματική κατάσταση και έπρεπε να δουλέψω πολύ για να επιστρέψω. Κάποιοι γιατροί μου είχαν πει ότι ίσως και να μην μπορούσα να συνεχίσω το τένις", αποκάλυψε η Muchova στη χθεσινή της συνέντευξη στο Παρίσι, μετά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, που την έστειλε στον τελικό του Roland Garros.

"Πάντα έκανα θετικές σκέψεις και προσπαθούσα να κάνω όλες τις ασκήσεις που έπρεπε, για να μπορέσω να επιστρέψω. Πέρσι όταν έπεσα στην κατάταξη, έπαιξα σε μερικά μικρά τουρνουά και δεν ένιωθα καλά. Προσπαθούσα να βρω κίνητρο και δυσκολευόμουν. Η ζωή φέρνει συνέχεια σκαμπανεβάσματα. Τώρα βρίσκομαι στα πάνω μου και το απολαμβάνω", πρόσθεσε η 26χρονη Τσέχα, η οποία το 2021 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open και μπήκε στο Top 20, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί όμως θα την άφηναν εκτός Top 100 έναν χρόνο αργότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Muchova μπήκε στο Roland Garros από το Νο.43 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον 1ο γύρο απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με την Ελληνίδα τενίστρια να δηλώνει τότε ότι αντιμετώπισε πιθανότατα την πιο δύσκολη unseeded παίκτρια του τουρνουά.

Δεν θα μπορούσε να δικαιωθεί πιο πανηγυρικά, με τη Muchova να βρίσκεται ακόμα στο Παρίσι 12 μέρες μετά, για τον πρώτο της τελικό σε ένα Grand Slam και ένα νέο career high, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα (στο Νο.10 αν κερδίσει τον τίτλο, στο Νο.16 αν ηττηθεί).

"Δεν πέρασα καλά στο παρελθόν και αυτό είναι που με κάνει να εκτιμώ αυτό το αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο. Το να βρίσκομαι σε έναν τελικό Grand Slam είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πολύ περήφανη που θα είμαι εδώ και θα αγωνίζομαι μέχρι το Σάββατο", είπε χαμογελαστή η Muchova.

Το παιχνίδι με την Sabalenka δεν ήταν καθόλου εύκολο και μάλιστα στο 3ο σετ η Τσέχα ήρθε αντιμέτωπη με match point, στο 2-5, 30-40: "Ήμουν συγκεντρωμένη, όπως και σε κάθε πόντο. Σέρβιρα εγώ, οπότε ήθελα να κάνω ένα καλό σερβίς και τα κατάφερα. Αυτό με βοήθησε να κερδίσω τον πόντο, αλλά και να εμπιστευτώ το σερβίς μου στο υπόλοιπο του game."

Μετά απ' αυτό το κράτημα σερβίς, η Muchova κέρδισε άλλα 4 games στη σειρά (5 συνεχόμενα συνολικά) και πήρε το σετ με 7-5: "Γνώριζα πως έπαιζα για τον τελικό, οπότε τα έδωσα όλα. Στο 2-5 δεν ήξερα αν μπορούσα να το γυρίσω. Απλά έπαιξα τον κάθε πόντο ξεχωριστά και προσπάθησα να της βάλω πίεση. Προσπάθησα να μείνω ήρεμη και να μην της δώσω καμία εύκολη μπάλα. Δεν ξέρω αν έχω παίξει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο, με τόσο κόσμο να χειροκροτά, τις τρομπέτες να κάνουν ατμόσφαιρα και όλα όσα συνέβαιναν. Ήταν εκπληκτικό, με βοήθησε πολύ κι αυτό."

Η Muchova θα παίξει το Σάββατο με την Iga Swiatek, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας της, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (Eurosport 1HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots