Ruud: "Θα πρέπει να κάνω το ματς της ζωής μου για να έχω τύχη"

 
Ruud: "Θα πρέπει να κάνω το ματς της ζωής μου για να έχω τύχη"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 12:14

Ο Casper Ruud αναγνωρίζει πως οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος του στον τελικό του Roland Garros, αφού δεν έχει κερδίσει ούτε ένα σετ απέναντι στον Novak Djokovic.

"Θα είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα. Θα πάει για το 23ο Grand Slam του, ενώ εγώ πάω για το 1ο. Θα προσπαθήσω απλά να παίξω χωρίς πίεση και να το απολαύσω. Αυτή ήταν η νοοτροπία που είχα και πέρσι, αν και δεν μου βγήκε σε καλό. Θα ήθελα να τα πάω καλύτερα φέτος, θα δούμε αν με έκαναν καλύτερο οι δυο τελικοί πέρσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον τελικό, όταν ξεκινούσε το τουρνουά δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Ο αγώνας με τον Novak θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς", είπε ο Ruud στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Alexander Zverev για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Άλλες 4 φορές έχει παίξει με τον Djokovic στο παρελθόν ο Ruud, ο οποίος δεν έχει κερδίσει ούτε ένα σετ απέναντί του (0-8): "Δεν έχω κερδίσει ποτέ τον Nole. Πάντα παίζει καλά σ' αυτό το τουρνουά, πάντα ανεβάζει το επίπεδό του στα Grand Slams. Θα πρέπει να κάνω παίξω το καλύτερό μου παιχνίδι για να έχω τύχη απέναντί του."

Ο Ruud πάντως παίζει δίχως αμφιβολία καλύτερα από ποτέ άλλοτε σ' αυτή τη χρονιά, τονίζοντας και ο ίδιος πως οι αγώνες του με τους Holger Rune και Zverev στα προημιτελικά και στα ημιτελικά του Roland Garros αντίστοιχα, ήταν οι δυο καλύτεροι που έκανε φέτος.

"Αυτός ο αγώνας και ο προημιτελικός, ήταν τα δυο καλύτερα παιχνίδια που έκανα φέτος, κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για τον τελικό. Ξέρω πως πρέπει να παίξω το ίδιο ή και ακόμα καλύτερα, για να έχω ελπίδες. Σίγουρα παίζω το καλύτερό μου τένις αυτές τις ημέρες, σε μια δύσκολη σεζόν για μένα. Θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα από τους δυο χαμένους τελικούς σε Slams πέρσι, ώστε να αποκτήσω επιπλέον κίνητρο και να παίξω καλά την Κυριακή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots