Με... περίπατο μπήκε στον τελικό ο Ruud! (vids)

 
Με... περίπατο μπήκε στον τελικό ο Ruud! (vids)
© Nicolas Gouhier/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 22:18

O Casper Ruud έχασε μόλις 7 games από τον Alexander Zverev, κυριάρχησε κατά κράτος στον δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του παρισινού major.

O Casper Ruud μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros, συντρίβοντας τον Alexander Zverev με 6-3, 6-4, 6-0 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο 24χρονος Νορβηγός διανύει ούτως ή άλλως ένα εντυπωσιακό τουρνουά, ωστόσο σήμερα έκανε αναμφίβολα την καλύτερή του εμφάνιση, συνεχίζοντας μια ανοδική πορεία από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα.

Τελείωσε το παιχνίδι με 25 winners και 19 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε τα 8 από τα 9 break points που αντιμετώπισε, παίζοντας πολύ καλά στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα.

Αντίθετα, ο Zverev ήταν κατώτερος των προσδοκιών, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Ruud και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν να μην είναι καθόλου φρέσκος στο court. 

Ο Ruud κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros για 2η διαδοχική χρονιά, ενώ έχει επίσης προκριθεί σε 3 τελικούς στα 5 τελευταία Grand Slams!

Υπερασπίστηκε και τους βαθμούς του από πέρσι ο Νορβηγός, που σημαίνει πως θα διατηρηθεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μένει στο Νο.5.

Ο Ruud, ο οποίος έχασε τον περσινό τελικό χωρίς να κερδίσει σετ από τον Rafael Nadal, θα επιχειρήσει να πάρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα φέτος, απέναντι σε έναν ακόμα από τους κορυφαίους της ιστορίας, των Novak Djokovic.

Ο Djokovic κέρδισε νωρίτερα τον Carlos Alcaraz με 3-1 σετ και θα παίξει στον 34ο major τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 23ο τίτλο και ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του ανδρικού τένις.

O Ruud δεν έχει κερδίσει ποτέ σετ από τον Djokovic στην καριέρα του (0-8), σε 4 αναμετρήσεις. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (Eurosport 1HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots