Τσιτσιπάς: "Πήρα αυτοπεποίθηση από το 1ο σετ" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πήρα αυτοπεποίθηση από το 1ο σετ" (vid)
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 17:21

Ευχαριστημένος και χαμογελαστός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμέσως μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Marton Fucsovics, λέγοντας πως το 1ο σετ ήταν κομβικό, για να φτάσει σ' αυτή την καθαρή νίκη με 3-0.

"Η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη, μπήκε στο ματς (ο Fucsovics) με αρκετή αυτοπεποίθηση, το ένιωσα στο τένις του. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ αυτό, έσωσα set points και ήταν πολύ κρίσιμο το ότι κέρδισα το 1ο σετ. Ποτέ δεν ξέρεις μ' αυτά τα πράγματα, θες από την αρχή να πάρεις το προβάδισμα. Ένιωσα τυχερός κατά κάποιο τρόπο που πήρα το 1ο σετ και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Τα χτυπήματά μου ξαφνικά έγιναν πιο βαθιά και είχαν περισσότερη επιτάχυνση. Το 1ο σετ ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο ματς και προς το τέλος ένιωσα ότι έπαιζα καταπληκτικά", είπε ο Τσιτσιπάς, στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το court, μετά τη νίκη του με 7-6 (7), 6-4, 6-1 επί του Fucsovics στο Roland Garros.

Για την κλειστή οροφή του Suzanne Lenglen σήμερα και τις διαφορές που έκανε στο παιχνίδι, είπε: "Σίγουρα η οροφή κάνει το γήπεδο λίγο πιο γρήγορο. Όταν η οροφή είναι ανοιχτή η μπάλα αναπηδάει περισσότερο, τη νιώθω κατά κάποιο τρόπο πιο ζωντανή. Αναπηδάει περισσότερο όταν χρησιμοποιείς top spin. Προσπάθησα σήμερα να κάνω το τένις μου πιο γρήγορο, παρότι στεκόμουν αρκετά πίσω στις επιστροφές. Προσπάθησα να δώσω γρήγορη φορά στην μπάλα όταν ήταν χαμηλά και να τη στείλω βαθιά στο γήπεδο, για να το ανοίξω στη συνέχεια."

Για το πως είναι να παίζει στο Παρίσι, όπου έφτασε και στον πρώτο του τελικό Grand Slam το 2021, είπε - γνωρίζοντας και την αποθέωση: "Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά όταν ήμουν στο αυτοκίνητο του τουρνουά τις προάλλες, ο κύριος που οδηγούσε μου είπε ότι ο κόσμος στο Παρίσι με αγαπάει. Το έχω νιώσει και εγώ, εδώ και αρκετά χρόνια πια, οπότε σας ευχαριστώ παιδιά!"

Και κατέληξε: "Ξέρω πως δεν θα έπρεπε να μιλάει εκ μέρους όλων σας, αλλά το να ακούω αυτό το ωραίο σχόλιο και να ξεκινάω έτσι την εβδομάδα σίγουρα με έκανε να χαμογελάσω και με κάνει να θέλω να παίξω καλό τένις στο Παρίσι. Είναι μια υπέροχη πόλη, είναι η πόλη της αγάπης!"

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο court την Τετάρτη, για να αντιμετωπίσει τον Daniel Altmaier για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots