Τσιτσιπάς: "Οι ανατροπές μου δίνουν έμπνευση για να είμαι ο παίκτης που θέλω να είμαι" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Οι ανατροπές μου δίνουν έμπνευση για να είμαι ο παίκτης που θέλω να είμαι" (vid)
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 15:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν χαρούμενος που κατάφερε να ανατρέψει το 4ο σετ και να παίξει ξανά μεγάλο τέλος στο τέλος του αγώνα, για να φτάσει στη νίκη επί του Daniel Altmaier με 3-1 σετ.

"Ήταν απίθανο που είχα τον κόσμο με το μέρος μου αυτό το πρωινό, ένιωσα εκπληκτικά να έχω αυτή την αλληλεπίδραση με το κοινό, αλλά και να παίζω θαυμάσιο τένις στο τέλος. Το απόλαυσα, σας ευχαριστώ", είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς στην on-court συνέντευξη μετά την πρόκριση, αναφερόμενος στους χιλιάδες θεατές που γέμισαν και σήμερα το Suzanne Lenglen για να τον παρακολουθήσουν.

Για το αν είναι πιο διασκεδαστικό να παίζει με παίκτες που επίσης κάνουν backhand με το ένα χέρι, ο Στέφανος είπε: "Πιστεύω πως ναι. Δεν παίζω τόσο συχνά με παίκτες που έχουν backhand με το ένα χέρι, οπότε είναι σα να παίρνω μια γεύση από το δικό μου τένις, είναι αρκετά παρόμοιο. Το backhand με το ένα χέρι μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικό στο χώμα, να ανοίξει το γήπεδο, να δημιουργήσει πολύ περισσότερο top spin. Ειδικά αν έχεις καλό timing με αυτό, μπορείς να κάνεις θαύματα στο χώμα. Είναι κάτι που με αναγκάζει να βρω διαφορετικές λύσεις γιατί όπως είπα το backhand με το ένα χέρι τους δίνει πλεονέκτημα σε αυτούς τους τομείς. Σήμερα τα κατάφερα, ήμουν πίσω στο σκορ αλλά μπόρεσα να επιστρέψω και ένιωσα πως το τένις μου ήταν πολύ καλό."

Για το τι είναι δυσκολότερο σε αυτά τα ματς: "Η μάχη με τον εαυτό σου. Είναι κάτι που σίγουρα θα συμβεί μέσα σε έναν αγώνα. Πρέπει να παλέψεις με τα συναισθήματά σου, να τα βάλεις στην άκρη και να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου ακόμα και στα χειρότερα σημεία, ώστε να βρεις τη λύση. Ήμουν πίσω στο σκορ, αλλά δεν τα παράτησα. Έχω κάνει αρκετές ανατροπές στο παρελθόν. Τις θυμάμαι και έχω μάθει από αυτές, μου δίνουν έμπνευση για να επιστρέψω και να είμαι αυτός ο παίκτης που θέλω να είμαι, όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots