Τσιτσιπάς: "Η Paula θέλει το forehand μου και εγώ τις επιστροφές της!" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η Paula θέλει το forehand μου και εγώ τις επιστροφές της!" (vid)
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 17:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου μερικές από τις συζητήσεις που έχει με τη σύντροφό του, Paula Badosa, σχολίασε τον αγώνα του με τον Daniel Altmaier, καθώς και τη γενική του προσέγγιση στο τουρνουά.

Μετά τη νίκη του επί του Altmaier με 3-1 σετ, σε έναν αγώνα που κέρδιζε με 2-0 σετ σε λιγότερο από μια ώρα, αλλά έχασε το 3ο σετ και βρέθηκε πίσω με break στο 4ο, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε πρώτα αν ήρθε καθόλου στο μυαλό του η μεγάλη νίκη που έκανε πέρσι ο Altmaier, ενάντια στον Jannik Sinner.

"Δεν το ήξερα αυτό! Πάλι καλά που δεν το 'ξερα (γέλια)! Δεν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Δεν ήθελα με τίποτα να πάω σε 5ο σετ, εκεί τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίπλοκα. Είσαι 2-0 μπροστά, παίζεις καλό τένις, εκτελείς άψογα το πλάνο και ο αντίπαλός σου φαίνεται να είναι χαμένος. Ξαφνικά επιστρέφει και παίζει πολύ καλά, είναι ανεβασμένος. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν και κάτι που δεν θες να συμβεί είναι να χάσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μεγάλη απειλή. Στην περίπτωσή μου, ήξερα ότι μπορώ να επιστρέψω, ένα break στο χώμα δεν είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα και μπορούσα να παλέψω. Η αποδοχή αυτού που συνέβαινε με βοήθησε να ξεφύγω απ' αυτή την κατάσταση και να βρω τρόπο να κερδίσω", είπε ο Τσιτσιπάς.

"Κάποιες φορές δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα, παίζει και ο αντίπαλός σου! Αυτό που προσπαθώ να κάνω πάντα είναι να ανταποκρίνομαι στο παιχνίδι του αντιπάλου μου, να προσαρμόζομαι σε τέτοιες καταστάσεις και στις τακτικές που εφαρμόζονται από την άλλη πλευρά. Φυσικά θες και να εξοικονομήσεις ενέργεια σε περίπτωση που κάνεις μεγάλη πορεία στο τουρνουά. Είμαι χαρούμενος που ξέφυγα από τη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκα, έδειξα υπομονή και έλεγξα τα συναισθήματά μου. Είμαι χαρούμενος που απέφυγα το 5ο σετ", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Για το toilet break του αντιπάλου του και την 6λεπτη περίπου διακοπή μετά το 2ο σετ, είπε: "Είναι και αυτό μια πρόκληση. Θα χάσεις το momentum σου και τον ρυθμό σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις εκείνη την ώρα είναι να το αποδεχτείς με ηρεμία και να μην κάνεις υπερανάλυση, γιατί αυτό μπορεί να κάνει κακό. Σήμερα δε νομίζω ότι αυτό επηρέασε το παιχνίδι και οι δυο κρατούσαμε τα σερβίς μας μετά τη διακοπή και το 3ο σετ πήγε στο 6-6."

Για την Paula Badosa, με την οποία είναι ξανά μαζί, και το τι σημαίνει για εκείνον να είναι με κάποια που βρίσκεται στον ίδιο χώρο: "Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μην το καταλαβαίνω τόσο καλά στη δουλειά μου, μπορώ να απευθυνθώ στη σύντροφό μου, που έχει περάσει όσο χρόνο και γω στα γήπεδα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τη ζωή μου. Και οι δυο μας κάνουμε την ίδια δουλειά και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Το να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που αγαπάς και να μπορείς με άνεση να μιλάς μαζί του για τένις, στη δική μας περίπτωση, είναι νομίζω καθαρός αέρας. η σύντροφός μου είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ καλή κατανόηση του παιχνιδιού και αναλύει πολύ καλά το τένις. Όταν είμαστε εκτός tour, μπορούμε να αποσυνδεόμαστε και να αφιερωνόμαστε σε άλλα χόμπι και ενδιαφέροντα. Είναι μια υπέροχη σχέση γιατί μπορούμε να συνδυάσουμε τους δυο κόσμους και να κατανοούμε ο ένας τον άλλον καλύτερα σε σχέση με μια άλλη σχέση, γιατί ξέρουμε τις ρουτίνες μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τις προλήψεις που υπάρχουν."

Για τις συζητήσεις που κάνουν: "Μιλάμε πολύ για τένις με την Paula, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Νιώθω πως έχουμε αρκετές γνώσεις και οι δυο στον κλάδο μας και καλή κατανόηση των πραγμάτων, μέσω των εμπειριών μας. Μιλάμε για εξοπλισμό, μιλάμε για πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, η Paula μου λέει πολλές φορές ότι θα ήθελε να είχε το forehand μου και εγώ της λέω ότι θα ήθελα να είχα τις επιστροφές της. Προσπαθούμε να μάθουμε απ' αυτά τα πράγματα και μοιραζόμαστε ένα όραμα. Είναι τα χρόνια της προπόνησης που τα μετατρέπουν όλα αυτά σε φυσικά ένστικτα."

Για το γεγονός ότι έπαιξε με κλειστή την οροφή και δεν είχε το άγχος της ταλαιπωρίας των βροχών, είπε: "Είναι πολύ καλό αυτό που έγινε στο Roland Garros, που έχουμε οροφή και στο Suzanne Lenglen. Σκεφτόμουν σήμερα πόσο καλύτερα θα ήταν αν είχε και το Simonne Mathieu οροφή. Ξέρω πως ίσως ζητάω πολλά, αλλά ίσως είναι κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον."

Για το πως προσεγγίζει το τουρνουά και αν σκέφτεται καθόλου τους πιθανούς του αντιπάλους στους τελικούς γύρους: "Το βλέπω αγώνα με τον αγώνα. Δεν ξέρω καν με ποιον θα παίξω στον επόμενο γύρο. Είναι κάτι στο οποίο εστιάζω μετά από κάθε αγώνα μου και μ' αρέσει να συγκεντρώνομαι σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Όχι να κοιτάζω με ποιον μπορεί να παίξω στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά. Κάποιες φορές σίγουρα η φαντασία μου ξεφεύγει και μπορώ να με φανταστώ να παίζω με έναν συγκεκριμένο παίκτη, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι συγκεντρωμένος στο παρόν και να βρω τρόπο να κερδίσω τον εκάστοτε αντίπαλο που έχω την κάθε φορά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots