Τσιτσιπάς: "Αν μπορούσα θα έπαιζα και σ' άλλα ταμπλό - ανάβει φωτιά μέσα μου το ματς με Alcaraz" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Αν μπορούσα θα έπαιζα και σ' άλλα ταμπλό - ανάβει φωτιά μέσα μου το ματς με Alcaraz" (vid)
tn team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 23:31

Μετά τις δυο προκρίσεις που πήρε σήμερα στα γήπεδα του Roland Garros, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους δημοσιογράφους για την απόφασή του να συμμετέχει σε τρία event, αλλά και για τον μεγάλο αγώνα του με τον Carlos Alcaraz.

Αφού προκρίθηκε σε μονό και διπλό, ο Στέφανος έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τη μικτή ζώνη του Roland Garros.

Οι ερωτήσεις ξεκίνησαν με την πολυσυζητημένη του απόφαση να παίξει σε τρία διαφορετικά event στο Παρίσι, μονό, διπλό και μεικτό, με τον Στέφανο, που ήδη έχει μιλήσει αρκετά γι' αυτό, να έχει διάθεση για τρολάρισμα σήμερα: "Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να λάβω μέρος σε περισσότερα ταμπλό, αν μπορούσα θα το έκανα. Είμαι πολύ μεγάλος για να παίξω στα juniors, αλλά αν ήμουν κάτω των 18 θα το έκανα!"

Και πρόσθεσε με πιο σοβαρό ύφος: "Νιώθω καλά όταν παίζω αυτούς τους αγώνες, είμαι από τους παίκτες που νιώθουν πολύ καλύτερα την μπάλα και τις συνθήκες όταν περνούν περισσότερο χρόνο σε αγώνες. Είχα καλές εμπειρίες στο παρελθόν παίζοντας μονά και διπλά στα ίδια τουρνουά, με βοήθησαν ως παίκτη. Η αλληλεπίδραση που έχω με έναν διαφορετικό τύπο παιχνιδιού στο τένις με βοηθούν να είμαι πιο επιθετικός στα μονά. Τα διπλά σε βοηθάνε να είσαι καλύτερος στο φιλέ και να έχεις καλύτερα αντανακλαστικά."

Για τον Alcaraz, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του μονού, είπε: "Έχει πει στο παρελθόν ότι του αρέσει να παίζει εναντίον μου. Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο εκνευριστικός στο court και να το κάνω όσο το δυνατόν πιο δύσκολο. Αυτή θα είναι η νοοτροπία μου μπαίνοντας στο court, θα προσπαθήσω για το καλύτερο, να δώσω μια καλή μάχη. Υπάρχει λόγος που είναι ένας απ' τους καλύτερους στον κόσμο και πραγματικά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαι σε καλό σημείο και σίγουρα δε νιώθω ότι οι πιθανότητές μου είναι λίγες αυτή τη στιγμή, έχω παίξει καλό τένις στο χώμα μέχρι τώρα."

Για τον αν τον ξεσηκώνει το γεγονός πως ο Alcaraz έχει πει στο παρελθόν ότι του αρέσει να παίζει μαζί του, έχοντας στην πλάτη του και αυτό το 5-0 επί του Έλληνα τενίστα, ο Στέφανος είπε: "Σίγουρα μου δίνει κίνητρο. Ανάβει μια φωτιά μέσα μου και θέλω να βγω εκεί έξω και να δείξω σε όλους ότι το 'χω!"

Για το τι έχει μάθει από τις ήττες του από τον Ισπανό, ανέφερε: "Έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα, καταλαβαίνεις τι κάνει καλύτερα από εσένα και πώς κερδίζει πόντους όταν σε αντιμετωπίζει. Ρίχνω έμφαση σε αυτά για να έχω μια καθαρή εικόνα για την τακτική και το πλάνο. Ξέρω ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί τα drop shots του και είναι κάτι που κάθε αντίπαλος περιμένει. Μπορεί να παίζει απ' όλα τα σημεία του γηπέδου, ψηλά και χαμηλά, είναι καλός στο να προσαρμόζεται και αυτό είναι που τον κάνει τόσο μεγάλο παίκτη."

Για το αν έβλεπε ότι θα γίνει τόσο μεγάλος παίκτης την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισε, στο US Open το 2021: "Ήξερα ότι θα γίνει καλός, ο Rafael Nadal ήδη μιλούσε για εκείνον στο Laver Cup 2019 και τότε δεν ήταν καν στο Top 300. Ήξερα ότι θα ήταν σοβαρός αντίπαλος στα προσεχή χρόνια. Και είχα δίκιο! Αυτό (στο US Open) ήταν φοβερό ματς. Δώσαμε μια φοβερή μάχη στο Arthur Ashe και ο στόχος μου είναι να δώσω ξανά μάχη. Ελπίζω να έχω μάθει από τις προηγούμενες εμπειρίες, ειδικά από αυτό το ματς και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα στα κρίσιμα σημεία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots