Πέρασαν τα αδέρφια Τσιτσιπά στο διπλό! (vid)

 
Πέρασαν τα αδέρφια Τσιτσιπά στο διπλό! (vid)
tn team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 21:24

O Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισαν με 2-0 σετ τους Denys Molchanov και John-Patrick Smith και διατηρούν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σε ένα ματς που πέρασε από χίλια κύματα και αναβλήθηκε αρκετές φορές - ακόμα και σήμερα υπήρξε αλλαγή της τελευταίας στιγμής και από το Court 7 το ματς μεταφέρθηκε στο Court 14 - τα αδέρφια Τσιτσιπά έκαναν τελικά την πρεμιέρα τους στο Roland Garros σήμερα και την συνδύασαν με νίκη επί των Molchanov και Smith, με 7-6 (9), 6-4.

Δεν είχαν εύκολο έργο οι δυο Έλληνες τενίστες που ειδικά στο 1ο σετ χρειάστηκαν μεγάλη ανατροπή, αλλά και να σβήσουν πολλές ευκαιρίες των αντιπάλων τους. Κατάφεραν συγκεκριμένα να αποσοβήσουν 6 break points συνολικά, 4 στο σερβίς του Στέφανου και άλλα 2 στο σερβίς του Πέτρου, για να αποφύγουν στα πρώτα λεπτά του αγώνα το break.

Αργότερα το σετ πήγε στο tie-break και εκεί οι Molchanov και Smith φαινόταν να παίρνουν το προβάδισμα, όμως για μια ακόμα φορά οι αδερφοί Τσιτσιπά άλλαξαν τα πράγματα και επέστρεψαν από το 3-6, για να σβήσουν 4 set points συνολικά και να πάρουν το tie-break με 11-9!

Μετά απ' αυτό το ελληνικό δίδυμο έκανε και το break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και το τέλος, επιστρέφοντας για μια ακόμα φορά από τριπλό break point στο τελευταίο game, για να κάνουν το τελικό 6-4 σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Είχαν αρκετούς μήνες να πανηγυρίσουν μαζί μια νίκη Πέτρος και Στέφανος, από το Davis Cup στα Άνω Λιόσια συγκεκριμένα στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν είχαν κερδίσει το διπλό ενάντια στη Ρουμανία (κόντρα στους Marius Copil και Victor Vlad Cornea). Έκτοτε είχαν 3 ήττες σε ισάριθμα τουρνουά που αγωνίστηκαν μαζί.

Έφτασαν επίσης στην 1η τους νίκη στο Roland Garros και στην 3η συνολικά σε ένα Grand Slam, αφού έχουν από μια νίκη και σε Australian Open και US Open.

Σ' αυτό το τουρνουά τα παίζουν όλα για όλα, για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν σε 1,5 μήνα στα ίδια γήπεδα.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσουν την πολύ δυνατή ομάδα των Ivan Dodig και Austin Krajicek, που βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό, με στόχο την πρόκριση στον 3ο γύρο που θα δώσει μεγάλο βαθμολογικό άλμα στον Πέτρο και ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots