Συνεχίζει να σαρώνει η Sabalenka (vid)

 
Συνεχίζει να σαρώνει η Sabalenka (vid)
© Philippe Montigny / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 14:49

H Aryna Sabalenka συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία στο Roland Garros και ξεπέρασε το εμπόδιο της Emma Navarro σε 69 λεπτά, για να προκριθεί χωρίς χαμένο σετ στα προημιτελικά.

Όπως έκανε και η Elena Rybakina νωρίτερα, η Aryna Sabalenka ολοκλήρωσε σε 69 μόλις λεπτά την αναμέτρησή της στο Philippe Chatrier με την Emma Navarro, κερδίζοντας την Αμερικανίδα, Νο.22 στο ταμπλό και Νο.24 στον κόσμο, με το εμφατικό 6-2, 6-3.

Από 2 break σε κάθε σετ έκανε η 26χρονη Λευκορωσίδα, η οποία δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στη Navarro, ολοκληρώνοντας το φανταστικό της παιχνίδι με 7 άσους, 36 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη!

Αυτή ήταν η 14η νίκη στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις της στο χώμα, με την Sabalenka να έχει ηττηθεί μόνο από μια παίκτρια, την Iga Swiatek, τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Στο Roland Garros ακόμα δεν έχει απωλέσει σετ σε 4 αναμετρήσεις, ενώ η μεγαλύτερη αναμέτρησή της χρονικά ήταν αυτή στον 3ο γύρο με την καλή της φίλη Paula Badosa, την οποία κέρδισε σε 77 λεπτά. Όλες οι προηγούμενες ήταν συντομότερες από τη σημερινή!

Η Sabalenka θα περιμένει την αναμέτρηση της Varvara Gracheva με τη Mirra Andreeva, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Παρισιού.

Θα διεκδικήσει την πρόκριση για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros, καθώς και τον 7ο συνεχόμενο ημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση, αφού από το US Open του 2022 δεν έχει πάει ποτέ χειρότερα από τα ημιτελικά σε κάποιο major!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots