4ος σερί ημιτελικός στο Παρίσι για τον Zverev (vids)

 
4ος σερί ημιτελικός στο Παρίσι για τον Zverev (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 - 0:33

Ο Alexander Zverev "καθάρισε" με 3-0 σετ τον Alex De Minaur και προκρίθηκε στον 4ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Roland Garros.

Μετά από δυο διαδοχικές αναμετρήσεις στα 5 σετ, ο Alexander Zverev πήρε μια ανάσα σήμερα, κερδίζοντας στα 3 σετ τον Alex De Minaur, με 6-4, 7-6 (5), 6-4. Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη στο tour για τον "Sascha".

Όπως αναμενόταν η μάχη μεταξύ των δυο παικτών ήταν έντονη και παρότι το ματς έκλεισε στα 3 σετ, οι δυο παίκτες μονομάχησαν στο Philippe Chatrier για κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Ο Zverev έκανε γρήγορα break και στα 2 πρώτα σετ, αλλά και στα δυο ο De Minaur είχε άμεση απάντηση. Στο 1ο σετ ο Γερμανός έκανε και 2ο break, προηγήθηκε με 5-3 και το έκλεισε στα 10 games.

Στο 2ο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα, αντιμετώπισε set point όταν σέρβιρε στο 5-6 και αργότερα στο tie-break βρέθηκε πίσω με 0-4, κατάφερε όμως να κερδίσει τους 7 από τους 8 επόμενους πόντους και να ανατρέψει την κατάσταση, ενισχύοντας το προβάδισμά του. 

Και στο 3ο σετ έκανε πρώτος το break o Zverev, που προηγήθηκε με 5-2. Ο De Minaur ξανά είχε απάντηση, μειώνοντας σε 5-4, όμως ο Γερμανός έκανε το break στο 10ο game και "σφράγισε" τη νίκη του χωρίς να μπει σε άλλες περιπέτειες, με το ρολόι του αγώνα να γράφει 2 ώρες και 59 λεπτά.

O Zverev προκρίθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros. Τις 3 προηγούμενες χρονιές είχε ολοκληρώσει σ' αυτή τη φάση την πορεία του, χάνοντας από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Rafael Nadal (με τον φριχτό τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο) και τον Casper Ruud.

Τον Ruud θα αντιμετωπίσει και την Παρασκευή, για 2η διαδοχική χρονιά, αναζητώντας τη ρεβάνς για την ήττα του το 2023 με 3-0 σετ. Τότε ο Zverev δεν είχε επανέλθει ακόμα πλήρως και σίγουρα φέτος αναμένεται να έχουμε έναν πολύ διαφορετικό ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots