Swiatek για το 4ο τρόπαιο ενάντια την Paolini

 
Swiatek για το 4ο τρόπαιο ενάντια την Paolini
tn team Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 - 10:05

H Iga Swiatek απέχει μια νίκη από το να φτάσει στον 3ο συνεχόμενο και 4ο συνολικά τίτλο της στο Roland Garros, με την τελευταία παίκτρια που θα επιχειρήσει να την εμποδίσει, να είναι η "σταχτοπούτα" Jasmine Paolini.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek, είναι η απόλυτη κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στο Roland Garros και θα διεκδικήσει σήμερα τον 4ο τίτλο της στα τελευταία 5 χρόνια και 3ο συνεχόμενο. Έχει 20 συνεχόμενες νίκες στο Roland Garros και 31 στις 32 τελευταίες αναμετρήσεις της, αφού έχει χάσει μόνο από τη Μαρία Σάκκαρη την τελευταία πενταετία στο Παρίσι, στα προημιτελικά του 2021.

Παράλληλα, διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της μετά τα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης, καθώς και τη 19η διαδοχική νίκη της στο tour. Για φέτος θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της, σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικούς, μετά από τα 4 1000άρια που κέρδισε σε Ντόχα, Indian Wells, Μαδρίτη και Ρώμη.

Συνολικά στην καριέρα της η Swiatek θα βρεθεί για 26η φορά σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο της, έχοντας το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 21-4 νίκες σε τελικούς - αλλά και ένα σερί 8 κερδισμένων τελικών στη σειρά!

Απέναντι στη Swiatek θα βρίσκεται η Jasmine Paolini, της οποία η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική. Η 28χρονη Ιταλίδα δεν είχε ούτε μια παρουσία σε προημιτελικό Grand Slam μέχρι πριν λίγες μέρες, αλλά κατάφερε στο Παρίσι με την παραμυθένια πορεία της να προκριθεί στο ίδιο τουρνουά στον 1ο της ημιτελικό και στον 1ο της τελικό!

Συνολικά θα είναι ο 6ος τελικός στην καριέρα της και ο σημαντικότερος. Έρχεται λίγους μήνες μετά τον 1ο της τελικό σε ένα 1000άρι, στο Ντουμπάι, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Χάρη στην τρομερή πορεία της, η Ιταλίδα θα κάνει το ντεμπούτο της στο Top 10 την επόμενη εβδομάδα, αφού από το Νο.15 θα κερδίσει 8 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.7. Αν κατακτήσει το τρόπαιο θα κάνει και την πρώτη της είσοδο στο Top 5.

Θα είναι η 3η φορά που θα αναμετρηθούν Swiatek και Paolini, με την Πολωνή να έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, χάνοντας και στις 2 αθροιστικά 6 games! Δεν έχουν βέβαια συναντηθεί τα 2 τελευταία χρόνια.

Ο τελικός των γυναικών του Roland Garros, θα ξεκινήσει το Σάββατο (08/06) στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1HD.

Θα ακολουθήσει ο τελικός του διπλού ανδρών, όπου οι Marcelo Arevalo και Mate Pavic, οι οποίοι απέκλεισαν τα αδέρφια Τσιτσιπά στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσουν τους Simone Bolelli και Andrea Vavassori.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (08/06):

Philippe Chatrier:
16:00 Iga Swiatek [1] v. Jasmine Paolini [12] Eurosport 1HD
19:00 Arevalo/Pavic [9] v. Bolelli/Vavassori [11] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots