Ξανά εμπόδιο η Barty (vid)

 
Ξανά εμπόδιο η Barty (vid)
Ξανά εμπόδιο η Barty (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 22:04

Το εμπόδιο της Ashleigh Barty ήταν για μια ακόμα φορά απροσπέλαστο για τη Μαρία Σάκκαρη, που έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να αποκλείσει την Αυστραλή και να προκριθεί στον 4ο γύρο του US Open.

Η Ashleight Barty κέρδισε για 3η διαδοχικό παιχνίδι τη Μαρία Σάκκαρη στη φετινή σεζόν, επικρατώντας της πρωταθλήτριάς μας με 7-5, 6-3, για τον 3ο γύρο του US Open.

Στο Australian Open η Barty είχε σταματήσει τη Σάκκαρη ξανά στον 3ο γύρο, ενώ πριν λίγες μέρες την είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Σινσινάτι.

Η Αυστραλή σήμερα εμπόδισε ξανά την Ελληνίδα να προχωρήσει σε ένα τουρνουά, πετυχαίνοντας την 3η διαδοχική νίκη της απέναντί της και 4η συνολικά στο head-2-head (4-1).

Η Barty ολοκλήρωσε τον πολύ καλό αγώνα της με 17 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ η Σάκκαρη, η οποία δέχτηκε έντονη πίεση και έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο για να δυσκολέψει την εξαιρετική από τη baseline Barty, υπέπεσε σε 39 αβίαστα λάθη, πετυχαίνοντας μόλις 12 winners.

Η Barty έκανε νωρίς το break για το 3-1, όμως η Σάκκαρη κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα κράτησε και το σερβίς της, περνώντας μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο, για το 5-4.

Η Barty δεν ένιωσε πίεση και απάντησε με ένα love service game. Ακολούθησε νέο break για την Αυστραλή, που ανέκτησε το πάνω χέρι και αυτή τη φορά δεν το έχασε, σερβίροντας επιτυχημένα για το 7-5.

Στο 2ο σετ η Μαρία έσβησε διπλό break point για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 2-1, η Barty όμως στάθηκε κι αυτή όρθια στην ευκαιρία της πρωταθλήτριάς μας, σβήνοντας ένα break point για το 2-2.

Στη συνέχεια η Αυστραλή ήταν καλύτερη στο court, έκανε break στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να "σφραγίσει" τη μεγάλη πρόκριση σε 1 ώρα και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Είναι μια σημαντική νίκη για την Barty, επειδή είναι μια από τις βασικές υποψήφιες, στο κυνήγι του Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Είχε βρεθεί στο Νο. 1 για 7 εβδομάδες νωρίτερα αυτή τη χρονιά και μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή, καθώς η Naomi Osaka έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του US Open.

H Barty εξασφάλισε με την πρόκρισή της στη φάση των "16" την παραμονή της στο Top 3 και πλέον οι μόνες που μπορούν να την απειλήσουν για το Νο. 1 είναι η Karolina Pliskova και πιο δύσκολα η Osaka, που έχει ελπίδες μόνο αν κερδίσει ξανά το τρόπαιο.

Στον πρώτο της αγώνα για τη δεύτερη εβδομάδα του αμερικανικού Grand Slam, η Barty θα αντιμετωπίσει μια εκ των Fiona Ferro και Qiang Wang.

Η Σάκκαρη, η οποία υπό προϋποθέσεις (αν δεν προκριθούν οι Elise Mertens, Dayana Yastremska και Julia Goerges) μπορεί να βελτιώσει το career high της έως και 3 θέσεις και να ανεβεί στο Νο. 26 του κόσμου, δυστυχώς για μια ακόμα φορά θα αποχαιρετήσει ένα Grand Slam στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει μεγάλο στόχο την είσοδό της στη δεύτερη εβδομάδα ενός Slam, όμως δε θα το πετύχει ούτε φέτος, γνωρίζοντας την 7η ήττα της σε 3ο γύρο major, σε ισάριθμες προσπάθειες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots