Μπορεί να κόψει περισσότερους από 350 παίκτες το US Open!

 
Μπορεί να κόψει περισσότερους από 350 παίκτες το US Open!
Μπορεί να κόψει περισσότερους από 350 παίκτες το US Open!
tennisnews team Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 - 17:14

Προκειμένου να μη χάσει τη χρονιά, το US Open μπορεί να αποκλείσει πάνω από 350 τενίστες και τενίστριες από το τουρνουά του 2020, με κάποιες νέες τροποποιήσεις που συζητούνται.

Εκτός από τις αντιδράσεις του Novak Djokovic για κάποια από τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η USTA για την ασφαλή διεξαγωγή του US Open τον Σεπτέμβριο, αντιδρούν και πολλοί παίκτες που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη και αναμένεται να μείνουν εκτός τουρνουά, αν επιβεβαιωθεί ένα ακόμα από τα σενάρια που είναι στο τραπέζι.

Όπως δημοσιεύει η Marca, η USTA σκέφτεται να αποκλείσει πάνω από 350 παίκτες και παίκτριες από το US Open, ώστε να μπορέσει να μειώσει τους αγώνες και να μη χαθεί η χρονιά.

Σύμφωνα με το πλάνο, μένουν εκτός προγράμματος και τα δυο προκριματικά ταμπλό των μονών ανδρών και γυναικών, ενώ θα μειωθούν και τα διπλά, από 64άρια ταμπλό σε 24άρια! Εκτός από σημαντική μείωση των αγώνων, το πλάνο αυτό εξοικονομεί και χρήματα στο US Open, που εκτός απροόπτου δεν θα μπορέσει σε κάθε περίπτωση να πουλήσει εισιτήρια και να υποδεχτεί φιλάθλους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το χρηματικό έπαθλο για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό το 2019 ήταν 51.352 ευρώ και αυτό το ποσό δεν θα μπορούν να το διεκδικούν πια οι παίκτες που βρίσκονται εκτός του Top 100, αν επιβεβαιωθεί φυσικά αυτό το σενάριο.

Παράλληλα, η USTA έχει προχωρήσει και σε περικοπές, εξαιτίας των καταστροφικών οικονομικών συνεπειών από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, απολύθηκαν 110 εργαζόμενοι της αμερικανικής ομοσπονδίας εν μέσω πανδημίας, καθώς έκλεισαν τα γραφεία του White Plains στη Νέα Υόρκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots