Η USTA ζητάει συνεργασία με τους αθλητές του wheelchair

 
Η USTA ζητάει συνεργασία με τους αθλητές του wheelchair
Η USTA ζητάει συνεργασία με τους αθλητές του wheelchair
tennisnews team Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 - 22:52

Μετά και την έντονη αντίδραση του κατόχου 10 Grand Slam τίτλων, Dylan Alcott, η USTA αναγνώρισε πως έκανε λάθος για το wheelchair tennis και ζητάει επικοινωνία με τους εκπροσώπους του αθλήματος, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η αμερικανική ομοσπονδία αντισφαίρισης κάνει κάλεσμα στους παίκτες του wheelchair που προκρίνονται στα Grand Slam, ώστε να συναποφασίσουν το αν θα γίνει ή όχι τουρνουά wheelchair στο US Open.

Θυμίζουμε πως η αρχική απόφαση της USTA άφηνε έξω το wheelchair tennis από το τουρνουά του 2020, που αναμένεται να γίνει στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων των θυρών.

Υπήρξε η έντονη αντίδραση του Dylan Alcott, που έκανε λόγο για μια "αηδιαστική διάκριση" προς τα μη αρτιμελή άτομα, ενώ υπήρξε και το σχόλιο της Marjolein Buis, που τάχθηκε στην πλευρά του US Open. Για το λόγο αυτό η USTA θέλει να επικοινωνήσει με όλους τους πιθανούς συμμετέχοντες και να κάνει αυτό που θέλουν οι περισσότεροι, φέρνοντας στο τραπέζι ακόμα και την κανονική διεξαγωγή των τουρνουά wheelchair.

Η ανακοίνωση της USTA:

"Σήμερα η USTA, σε συνεργασία με την ηγεσία του τμήματος wheelchair tennis της ITF, πήρε μια παραγωγική απόφαση σε σχέση με τους τενίστες με αμαξίδιο, που παραδοσιακά αγωνίζονται στο US Open. Της απόφασης ηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της USTA, Mike Dowse, μαζί με τη διευθύντρια του US Open, Stacey Allaster, καθώς και τη διευθύντρια του wheelchair tennis του US Open, Jo Wallen.

Στην απόφαση αυτή, η USTA αναγνωρίζει πως θα έπρεπε να έχει επικοινωνίσει άμεσα και με συνεργατικό τρόπο με τους αθλητές του wheelchair tennis και να αναπτύξει μαζί τους ένα σχέδιο για το τουρνουά του 2020, όπως έγινε με την ATP και τη WTA.

Η USTA επίσης είναι δεσμευμένη να δουλέψει με τους παίκτες και με την ITF, για να δημιουργήσει κάποια πιθανά σενάρια για τα τουρνουά του wheelchair, προσεγγίζοντας τους αθλητές. Η USTA αναμένει τις απόψεις των αθλητών, για να δουλέψει με την ITF για το 2020 US Open Wheelchair Competition."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots