USTA: Θα γίνουν τα wheelchair στο US Open

 
USTA: Θα γίνουν τα wheelchair στο US Open
USTA: Θα γίνουν τα wheelchair στο US Open
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 - 21:52

Οι αντιδράσεις που ξεκίνησαν από το "ξέσπασμα" του Dylan Alcott καρποφόρησαν και η USTA ανακοίνωσε πως θα γίνουν κανονικά τα τουρνουά του wheelchair tennis στο US Open τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει η νέα ανακοίνωση της USTA, μετά από επικοινωνία που υπήρχε με αθλητές και αθλήτριες του wheelchair tennis, κατέληξε στην απόφαση να γίνουν κανονικά τα τουρνουά. Από τις 7 Σεπτεμβρίου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του US Open και από τις 10 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αγώνες, με τα μέτρα και τα πρωτόκολλα να είναι ακριβώς τα ίδια, με αυτά που αποφασίστηκαν για τους υπόλοιπους αθλητές.

"Η USTA ανακοινώνει σήμερα πως τα τουρνουά του wheelchair tennis του US Open θα διεξαχθούν την περίοδο 10-13 Σεπτεμβρίου στο USTA Billie Jean King National Tennis Center στο Flushing της Νέας Υόρκης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις με αθλητές του τένις σε αμαξίδιο, που θα αγωνιστούν στα τουρνουά μονών και διπλών του wheelchair και του quad", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της USTA.

"Οι αθλητές του wheelchair θα ακολουθήσουν τα ίδια πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας που ισχύουν και για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του US Open και θα έχουν πρόσβαση στους χώρους του USTA Billie Jean King National Tennis Center από τις 7 Σεπτεμβρίου. Η ITF επιβλέπει προσεκτικά τον αντίκτυπο της κατάστασης αυτής με τους βαθμούς που θα μοιραστούν στις κατατάξεις wheelchair και αναμένεται κάποια ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots