USTA: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι!"

 
USTA: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι!"
USTA: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι!"
tennisnews team Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 - 12:25

To φετινό US Open θα είναι το Grand Slam με τις περισσότερες απουσίες εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τηρουμένων και των αναλογιών, οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το τελικό line-up του τουρνουά.

"Δεδομένων των συνθηκών της εποχής και του πόσου διαφορετικός είναι ο κόσμος μας τώρα, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος", είπε χαρακτηριστικά ο CEO της USTA, Mike Dowse.

Ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής ομοσπονδίας τένις, εξήγησε πως στο ταμπλό των γυναικών θα αγωνιστούν 10 Grand Slam πρωταθλήτριες, συμπεριλαμβανομένης και της κατόχου 23 major τίτλων, Serena Williams, με την προσπάθειά της βεβαίως για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 24 Slams της Margaret Court να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Συνολικά στις γυναίκες αναμένεται να αγωνιστούν 81 από τις πρώτες 100 παίκτριες της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ και στους άνδρες θα υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα, με 7 από τους 10 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης να είναι στη Νέα Υόρκη.

Βεβαίως, οι απουσίες στα πρώτα τουρνουά που θα γίνουν για την ΑΤΡ μετά από την 6μηνη αναστολή του tour, είναι πολλές και σημαντικές. Το US Open θα είναι το πρώτο Grand Slam μετά από 21 χρόνια (και το US Open του 1999) στο οποίο δεν θα αγωνιστεί κανείς από τους Roger Federer και Rafael Nadal, ενώ τις συμμετοχές τους έχουν αποσύρει ακόμα οι Fabio Fognini, Nicolas Jarry, Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Alexei Popyrin, Pierre-Hugues Herbert, Yen-hsun Lu και Νικ Κύργιος. Αμφίβολος είναι και ο Kei Nishikori, που ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και σίγουρα δεν θα αγωνιστεί στο Σινσινάτι.

Στο γυναικείο ταμπλό θα αγωνιστούν μόλις 4 από τις πρώτες 10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς έχουν αποσύρει τις συμμετοχές τους οι Ashleigh Barty, Simona Halep, Bianca Andreescu, Kiki Bertens, Belinda Bencic και Elina Svitolina, ενώ η συνολική λίστα με τις απουσίες είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς την συμπληρώνουν ακόμα οι Julia Goerges, Fiona Ferro, Ana Bogdan, Su-wei Hsieh, Barbora Krejcikova, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova, Shuai Peng, Samantha Stosur, Anastasia Potapova, Barbora Strycova, Qiang Wang, Xiyu Wang, Yafan Wang, Saisai Zheng και Lin Zhu!

Το προκριματικό ταμπλό του Western & Southern Open αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, στις 20 Αυγούστου, ενώ το τουρνουά που κανονικά διεξάγεται στο Σινσινάτι, θα ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου. To US Open θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots