Έχασε 5 games ο Medvedev! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:51

Με μια εμφατική νίκη μπήκε στα προημιτελικά του US Open ο Daniil Medvedev, που θα συναντήσει στη συνέχεια τον Andrey Rublev.

Πραγματοποιώντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, ο Daniil Medvedev συνέτριψε τον Frances Tiafoe με 6-4, 6-1, 6-0 και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για την προημιτελική φάση του US Open, σε 98 μόλις λεπτά!

Ο περσινός φιναλίστ του US Open πέτυχε 25 winners και έκανε μόλις 18 αβίαστα λάθη. Ειδικά στα δυο τελευταία σετ άγγιξε την τελειότητα, κάνοντας 18 winners και μόνο 10 αβίαστα λάθη, έναντι 18 του Αμερικανού, που είχε μόλις 3 winners σ' αυτό το διάστημα.

O 24χρονος Ρώσος προηγήθηκε με double break και στο 1ο σετ, στο 5-2, αλλά ο Tiafoe κατάφερε να πλησιάσει και να μειώσει σε 5-4. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Medvedev κέρδισε 13 games και έχασε μόνο ένα, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Medvedev, που φυσικά ήταν φιναλίστ στο US Open την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας αρκετά κοντά και στον πρώτο του major τίτλο, καθώς είχε ηττηθεί στα 5 σετ από τον Rafael Nadal.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ρώσο θα είναι ο Andrey Rublev, που έκανε ένα εξαιρετικό ματς και απέκλεισε τον περσινό ημιφιναλίστ, Matteo Berrettini, με 4-6, 6-3, 6-3, 6-3. Ο 22χρονος Ρώσος πέτυχε 9 άσους και 34 winners, ενώ υπέπεσε και σε 28 αβίαστα λάθη.

Προκρίθηκε για 2η φορά κι αυτός στα προημιτελικά του US Open, μετά από το 2017, καθώς και για 2η φορά σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης γενικότερα.

Σε έναν all-russian προημιτελικό στη Νέα Υόρκη, ο Medvedev έχει καλύτερη προϊστορία από τον Rublev, καθώς στις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους για το tour δεν έχει απωλέσει σετ, πέρσι στα προημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης και στα προημιτελικά του Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots