US Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης

 
Billie Jean King National Tennis Center
Billie Jean King National Tennis Center Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:42

Ξεκινάει σήμερα η προημιτελική φάση του US Open. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι 4 πρώτοι προημιτελικοί, 2 για το μονό ανδρών και 2 για το μονό γυναικών, θα γίνουν στο Arthur Ashe Stadium.

Στις 19:00 θα ξεκινήσει η δράση της 9ης ημέρας, με την αναμέτρηση της πολύ φορμαρισμένης Jennifer Brady, απέναντι στη Yulia Putintseva. Αξίζει να σημειωθεί πως καμιά από τις δυο παίκτριες δεν έχει προκριθεί σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στο παρελθόν. Aυτή θα είναι η 3η φορά που θα αναμετρηθούν, με την Putintseva να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες. 

Στις 21:00 περίπου, ο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric. O Zverev θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό του major ημιτελικό, μετά το Australian Open, καθώς και την 1η του πρόκριση στα ημιτελικά του US Open. O Coric από την πλευρά του θα αγωνιστεί για 1η φορά σε προημιτελικό σε Grand Slam σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κροάτης έχει θετικό ρεκόρ απέναντι στον Zverev (3-1), αλλά η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν το καλοκαίρι του 2018. 

Δυο ώρες μετά τα μεσάνυκτα, η Naomi Osaka θα αντιμετωπίσει την Shelby Rogers. Η Osaka, πρωταθλήτρια στο US Open το 2018, δεν έχει χάσει σε προημιτελικό, ημιτελικό, ή τελικό Slam διοργάνωσης, αφού και τις 2 προηγούμενες φορές που μπήκε στην 8άδα ενός major, έφτασε ως τον τίτλο! Για την Rogers αυτός θα είναι ο 2ος προημιτελικός σε ένα Slam και ο 1ος στο US Open, ενώ θα διεκδικήσει και την 1η της πρόκριση στα ημιτελικά ενός major. Και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους πάντως, η Αμερικανίδα ήταν νικήτρια!

Τέλος, στις 04:00 τα ξημερώματα περίπου, θα γίνει η αναμέτρηση του Denis Shapovalov με τον Pablo Carreno Busta, με τους δυο παίκτες επίσης να μην έχουν πολλές αντίστοιχες παραστάσεις. Ο Shapovalov θα βρεθεί για 1η φορά σε έναν major προημιτελικό, ενώ ο Carreno Busta για 3η, καθώς είχε φτάσει στα ημιτελικά του US Open το 2017 και στα προημιτελικά του Roland Garros την ίδια χρονιά. Θα είναι η 4η αναμέτρησή τους για το tour, με τον Ισπανό να έχει 3 νίκες (3-1).

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Jennifer Brady [28] v Yulia Putintseva [23] Eurosport 1
21:00 Borna Coric [27] v Alexander Zverev [5] Eurosport 1
02:00 Naomi Osaka [4] v Shelby Rogers Eurosport 1
04:00 Pablo Carreno Busta [20] v Denis Shapovalov [12] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots