Σταμάτησε τη Serena η Azarenka (vid)

 
Σταμάτησε τη Serena η Azarenka (vid)
Σταμάτησε τη Serena η Azarenka (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:03

Παρά το κακό της ξεκίνημα στο ματς, η Victoria Azarenka ανέτρεψε την κατάσταση και κέρδισε τη Serena Williams στα τρια σετ, για να σταματήσει την πορεία της Αμερικανίδας προς τον 24ο Grand Slam τίτλο της.

Η Azarenka επικράτησε της Serena Williams με 1-6, 6-3, 6-3, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες στο Arthur Ashe Stadium, για να προκριθεί στον τελικό του US Open, όπου την περίμενε η Naomi Osaka. Θυμίζουμε πως αυτό ήταν το ζευγάρι του τελικού και στο Western & Southern Open.

Η Azarenka δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στον ημιτελικό, κάνοντας πολλά λάθη στο εναρκτήριο σετ, στο οποίο η Serena έκανε δυο απανωτά break για να προηγηθεί με 4-0, ενώ έκανε και 3ο break στο 7ο game, για να το κατακτήσει με 6-1!

Η φορμαρισμένη Λευκορωσίδα ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και αφού κατάφερε να αποφύγει το 4ο break της Serena στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο 0-1, 30-40, έκανε το πρώτο της break στην αναμέτρηση στο 5ο game, για να αποκτήσει το προβάδισμα στο 2ο σετ με 3-2. Δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς της Vika και με νέο break έκανε το 6-3 και κατέκτησε το σετ.

Στο 3ο σετ το momentum ήταν πια στο πλευρό της Azarenka, που εκτός απ' όλα τ' άλλα είχε και περισσότερες δυνάμεις από τη Serena. Με γρήγορο break η 31χρονη Λευκορωσίδα πήρε το προβάδισμα με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω της, αφού υπερασπίστηκε χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα τα υπόλοιπα service games της στο ματς. 

Αυτή ήταν η 5η νίκη της Azarenka κόντρα στη Serena, στην 23η τους συνάντηση (5-18). Η Azarenka έφτασε επίσης τις 40 νίκες στο US Open (40-12), όπου θα είναι για 3η φορά στην καριέρα της φιναλίστ, μετά από 2012 και το 2013, χρονιές τις οποίες είχε χάσει από τη Serena τον τίτλο.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 5ος Grand Slam τελικός για την Azarenka, που έχει κερδίσει τους άλλους 2 τελικούς που έπαιξε στην Αυστραλία, επίσης το 2012 και το 2013. Θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (23:00GR, Eurosport 1) τη Naomi Osaka, την οποία θα αντιμετώπιζε και στον τελικό του Western & Southern Open, αλλά η Γιαπωνέζα είχε αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω τραυματισμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots