"Επιβίωσε" η Swiatek, ακάθεκτη η Barty (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Darren Carroll / USTA
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:23

H Iga Swiatek επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να κερδίσει τελικά στα τρια σετ τη Fiona Ferro και να μείνει "ζωντανή" στο κυνήγι του τίτλου στο US Open. Χωρίς προβλήματα προκρίθηκε η Ashleigh Barty, ενώ πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η 18χρονη Emma Raducanu.

Σε έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος και που άργησε πολύ να βρει τα πατήματά της, η Iga Swiatek κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, κερδίζοντας τη Fiona Ferro με 3-6, 7-6 (3), 6-0.

Η 20χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια πέρσι στο Roland Garros, κέρδισε μόλις 3 games στα πρώτα 11, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 3-6, 0-2. Σε εκείνο το σημείο έμοιαζε τελείως χαμένη στο γήπεδο και είχε ήδη 20 αβίαστα λάθη. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι έκανε 15 αβίαστα λάθη (35 συνολικά), ενώ έφτασε τους 37 winners, ενώ είχε μόλις 11 στο 3-6, 0-2.

Αρχικά κατάφερε να πάρει 4 games στη σειρά και να προηγηθεί με 4-2. Η Ferro συνέχισε να της κάνει τη ζωή δύσκολη και ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Swiatek δεν κινδύνεψε ξανά άμεσα. Ήταν μπροστά με 5-4 και 6-5, είχε και 2 set points για το 7-5, με το σετ να πηγαίνει τελικά στο tie-break και εκεί η Πολωνή να επικρατεί με 7-3.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πολύ ευκολότερα για την Swiatek, που κυριάρχησε κατά κράτος και δεν έχασε ούτε ένα game, έχοντας 7 winners και 3 αβίαστα λάθη συνολικά στα 6 games που παίχτηκαν.

Στον 3ο γύρο του US Open, που είναι και το καλύτερό της αποτέλεσμα στο τουρνουά από πέρσι, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit, που έκανε μια πολύ καλή νίκη επί της Jil Teichmann με 6-4, 6-1.

Ούτε η Ashleigh Barty κινδύνεψε, επικρατώντας της Clara Tauson με 6-1, 7-5 και εξασφαλίζοντας και εκείνη την είσοδό της στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Shelby Rogers και Sorana Cirstea.

Εύκολη πρόκριση πήρε και η Belinda Bencic, η οποία επιβλήθηκε της Martina Trevisan με 6-3, 6-1 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Misaki Doi με την Jessica Pegula για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια.

Μεγάλη πρόκριση - την 1η της σε 3ο γύρο major διοργάνωσης - πανηγύρισε η 18χρονη Emma Raducanu, που κέρδισε και τη Shuai Zhang, με 6-2, 6-4. Η νεαρή Βρετανίδα ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο US Open, μετράει ήδη 5 νίκες και θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο όνειρο το Σάββατο, όταν και θα αναμετρηθεί με την Sara Sorribes Tormo.

H Ισπανίδα έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε τη Su-wei Hsieh με 6-1, 6-3. Μια άλλη Ισπανίδα, η Paula Badosa, γνώρισε τη ήττα από τη Varvara Gracheva με 6-4, 6-4 και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots