Σάκκαρη: "Είμαι υπέρ του εμβολιασμού"

 
Σάκκαρη: "Είμαι υπέρ του εμβολιασμού"
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:53

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη χθεσινή της αναμέτρηση στο US Open, η Μαρία Σάκκαρη εξέφρασε τις απόψεις της για τον εμβολιασμό, για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός, αλλά και για το αν θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός για τα toilet breaks.

"Ήταν ένα αξιοπρεπές παιχνίδι από την πλευρά μου, ήμουν λίγο νευρική επειδή ήθελα πολύ να κερδίσω και να προκριθώ στον 3ο γύρο. Αυτό δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου, γιατί κέρδισα δυο δύσκολους αγώνες. Πνευματικά πιστεύω πως τα πήγα πολύ καλά, διαχειρίστηκα την πίεση και είμαι πολύ περήφανη με τον εαυτό μου που το έκανα αυτό", είπε η Σάκκαρη για την αναμέτρησή της με την Katerina Siniakova, στην οποία επικράτησε με 6-4, 6-2, στη συνέντευξη Τύπου.

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, η Σάκκαρη ρωτήθηκε για το τι πιστεύει σχετικά με τον εμβολιασμό των παικτών στο tour: "Είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Εγώ έχω εμβολιαστεί, η οικογένειά μου, η ομάδα μου, όλοι οι φίλοι μου. Δεν έχω κάποιον γύρω μου που να μην είναι εμβολιασμένος. Αν κάποιος έχει έναν καλό λόγο για να μην θέλει να εμβολιαστεί, είτε είναι θέμα υγείας, είτε είναι κοπέλα και θέλει να μείνει έγκυος, και όχι γιατί θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι, τότε θα το καταλάβω. Αλλά πιστεύω πως είναι ο μοναδικός τρόπος, εκτός αν βγει κάποιο φάρμακο, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Έτσι δεν θα φοράμε μάσκες στο tour, δεν θα έχουμε όλους αυτούς τους περιορισμούς, θα αρχίσει να γίνεται το τένις όπως ήταν, επομένως θα έρθουν και περισσότερα λεφτά πάλι. Νομίζω πως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι καλά μπορεί να φέρει το να ξαναμπούμε σε μια κανονικότητα. Και μένα μου φαίνεται περίεργο που ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να καθίσω να ασχοληθώ με τον καθένα και το τι έχει στο μυαλό του. Θα έχουν τους λόγους τους φαντάζομαι."

Όσο για το αν πρέπει να ανοίξει συζήτηση για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως ανέφερε η Victoria Azarenka, η Σάκκαρη είπε: "Είναι δύσκολο από την πλευρά της ΑΤΡ και της WTA να τους βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν ξέρω αν έχουν και το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι κάνουμε τεστ, δείχνει στους ανεμβολίαστους ότι δεν έχουμε κανένα προνόμιο. Γιατί λοιπόν να εμβολιαστούν αν δεν υπάρχει κανένα αβαντάζ; Το ίδιο πράγμα είναι. Όταν θα υπάρξει όμως μεγάλη διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, θα αναγκαστούν οι περισσότεροι να εμβολιαστούν."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σχολίασε για μια ακόμα φορά και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα toilet breaks. Θυμίζουμε, πως και στην προηγούμενη συνέντευξή της είχε πει ότι γνωρίζει καλά τον Στέφανο και πως είναι ένας άνθρωπος που ιδρώνει πολύ και χρειάζεται τον χρόνο του για να αλλάξει.

"Νομίζω πως το έχουν κάνει πολύ μεγάλο θέμα. Ξέρω καλά τον Στέφανο, όσο εκρηκτικός είναι στο γήπεδο, άλλο τόσο αργός είναι στις κινήσεις του! Όταν παίζουμε μαζί, τον περιμένω να βγάλει τη ρακέτα του, να κλείσει το φερμουάρ του, γενικά παίρνει τον χρόνο του σαν άνθρωπος. Δεν πάει όμως στην τουαλέτα και λέει θα καθίσω εδώ 8 λεπτά. Δεν πιστεύω ότι το κάνει σε καμία περίπτωση αυτό. Απλά είναι ίσως λίγο πιο αργός με τις κινήσεις του. Ψάχνουν κάτι να του προσάψουν επειδή παίζει καλά; Δεν μπορώ να καταλάβω."

Για το αν πρέπει παρόλα αυτά να αλλάξει ο κανονισμός για το toilet break, είπε: "Ότι πρέπει, πρέπει. Όχι τώρα για τον Στέφανο. Μου έχει συμβεί κι εμένα να περιμένω πάνω από πέντε λεπτά. Αν είναι μεγάλη ανάγκη, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ίσως να πρέπει να το μετράνε από τη στιγμή που μπαίνεις στην τουαλέτα και να λένε ότι έχεις ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Είναι εκνευριστικό να περιμένεις, ειδικά αν πρέπει να σερβίρεις. Έχεις την επιλογή να πάρεις κάποιες μπάλες να κάνεις σερβίς, αλλά δεν είναι το ίδιο. Κρυώνεις, κολλάει ο ιδρώτας πάνω σου, αν έχει λίγο αέρα αρχίζεις και κρυώνεις, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο."

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στη δράση το Σάββατο για τον αγώνα της με την Petra Kvitova, για τον 3ο γύρο του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots