Νικήτρια στο ντέρμπι με Azarenka η Muguruza (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © Adam Gianzman / USTA
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:34

H Garbine Muguruza κατάφερε να κερδίσει το ντέρμπι με τη Victoria Azarenka μετά από 2,5 ώρες μάχης και 3 γεμάτα σετ, για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open. Εκεί θα βρίσκεται και η Simona Halep.

Muguruza και Azarenka προσέφεραν ωραίο θέαμα και έναν αγώνα-θρίλερ στο Arthur Ashe Stadium, με την Ισπανίδα να πανηγυρίζει τελευταία, κερδίζοντας το ματς με 6-4, 3-6, 6-2.

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολο για την Muguruza, παρόλο που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και πέτυχε 7 άσους, είχε 34 winners και έκανε 24 αβίαστα λάθη.

H Azarenka προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα λεπτά, αλλά η Muguruza κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4. Στο 2ο σετ η Λευκορωσίδα είχε ακόμα δυνατότερο ξεκίνημα, καταφέρνοντας να βγάλει για λίγα λεπτά εντελώς εκτός ρυθμού την αντίπαλή της και να πάρει το προβάδισμα με 5-0.

Αν και έμοιαζε ένα προβάδισμα ασφαλείας, η Muguruza κατάφερε να επιστρέψει στο σετ και να μειώσει μέχρι και σε 5-3, αλλά στο 9ο game η Azarenka φρόντισε να το κλείσει χωρίς να μπει σε άλλες περιπέτειες, κάνοντας το 6-3 στο 3ο της set point.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Muguruza ήταν καλύτερη. Οι δυο παίκτριες έχασαν από 2 ευκαιρίες για break νωρίς στο σετ και τελικά η Ισπανίδα έκανε το πρώτο break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2. Με love service game έκανε το 5-2 η Muguruza και με νέο break έφτασε στο 6-2, με την Azarenka να κάνει διπλό λάθος την πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με match point.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Muguruza σε 5 αναμετρήσεις με την Azarenka (3-2). Η Ισπανίδα προκρίθηκε μόλις για 2η φορά στον 4ο γύρο του US Open, όπου είχε φτάσει και το 2017. Θα διεκδικήσει την Κυριακή την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά, απέναντι στην Barbora Krejcikova, που κέρδισε εύκολα με 6-4, 6-2 τη lucky loser Kamilla Rakhimova.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τη φάση των "16" πήρε και η Simona Halep, που έδωσε επίσης μια πολύ μεγάλη μάχη με την Elena Rybakinva, καταφένοντας στο τέλος να επικρατήσει της Καζάκας με 7-6 (11), 4-6, 6-3. Στον 4ο γύρο η Ρουμάνα θα αντιμετωπίσει την Elina Svitolina, που κέρδισε την Daria Kasatkina με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots