O Tiafoe απέκλεισε τον Rublev (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © Pete Staples/USTA
tn team Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:16

Σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε στις 02:15 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, ο Frances Tiafoe κέρδισε στα 5 σετ τον Andrey Rublev και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του US Open.

Την 3η του φετινή Top 10 νίκη πέτυχε ο Frances Tiafoe, o οποίος έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Andrey Rublev από τον 3ο γύρο, κερδίζοντάς τον με 4-6, 6-3, 7-6 (6), 4-6, 6-1.

Ο 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε κερδίσει στον 1ο γύρο του Wimbledon τον Στέφανο Τσιτσιπά και πριν λίγες εβδομάδες στον 2ο γύρο του Masters του Καναδά τον Denis Shapovalov, προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον 4ο γύρο του US Open, μετά την περσινή του πορεία, που ήταν η καλύτερη που έχει κάνει στο Grand Slam της καριέρας του.

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε να κερδίσει ένα ματς θρίλερ στο Arthur Ashe Stadium, το οποίο διήρκησε 3 ώρες και 45 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 02:15 τα ξημερώματα τοπική ώρα!

Ο αγώνας ήταν πολύ κλειστός σε όλη τη διάρκειά του, με τον Rublev να μην κάνει καθόλου άσχημο ματς. Είχε μάλιστα 61 winners - 25 εξ αυτών με άσους - και 39 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Tiafoe είχε 69 winners και 59 αβίαστα λάθη. Μόλις έναν πόντο περισσότερο κέρδισε σε όλο το ματς ο Αμερικανός, 169 έναντι 168 του Ρώσου.

Τεράστια σημασία για το τελικό αποτέλεσμα είχε το 3ο σετ, στο οποίο και οι δυο παίκτες είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες για break και τελικά αντάλλαξαν από ένα. O Tiafoe έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 5-4, αλλά όταν σέρβιρε για το σετ ο Rublev έκανε το break back και ισοφάρισε σε 5-5. Στο tie-break o Ρώσος είχε ένα set point, αλλά τελικά ο Tiafoe ήταν εκείνος που αξιοποίησε την ευκαιρία του και το κατέκτησε με 8-6.

Στο 4ο σετ ο Tiafoe είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αφού έκανε και πάλι πρώτος break και πέρασε μπροστά με 4-2. Ο Rublev όμως κέρδισε τα 4 επόμενα games και κατεκτησε το σετ με 6-4, για να στείλει την αναμέτρηση σε 5ο σετ.

Και ενώ το momentum έδειχνε Rublev, o Tiafoe είχε διαφορετική άποψη και έκανε συνεχόμενα break στο ξεκίνημα του 5ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0. Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο ο Rublev, παραμόνο να αποφύγει το bagel, με τον Tiafoe να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με ένα love service game για το 6-1.

Ο Tiafoe θα διεκδικήσει την Κυριακή την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του US Open, απέναντι στον Felix Auger-Aliassime. O 21χρονος Καναδός επίσης χρειάστηκε 5 σετ για να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Roberto Bautista Agut, σε έναν αγώνα που απώλεσε προβάδισμα με 2-0 σετ, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots