Επέστρεψε σε major προημιτελικό η Bencic (vid)

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Manuela Davies / USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:23

H Belinda Bencic απέκλεισε την Iga Swiatek χωρίς να απωλέσει σετ και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam μετά από 2 χρόνια.

Έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Belinda Bencic στο Louis Armstrong Stadium, για να επικρατήσει της Iga Swiatek με 7-6 (12), 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open, χωρίς ακόμα να έχει χαμένο σετ στη διοργάνωση.

Η Bencic προκρίθηκε στον 3ο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, έχοντας παίξει και τους άλλους δυο στο US Open. Ο πρώτος ήταν το μακρινό 2014, στην πρώτη της χρονιά στο τουρνουά, ενώ ο άλλος ήταν το 2019, όταν είχε κάνει και την καλύτερη πορεία της σε ένα Grand Slam, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του US Open.

Η σημερινή μάχη της Ελβετίδας με την Swiatek χρειάστηκε 2 ώρες και 6 λεπτά για να ολοκληρωθεί, με τις δυο παίκτριες να δίνουν μια πολύ σπουδαία μάχη στο 1ο σετ, για σχεδόν 90 λεπτά!

Η Bencic είχε την περισσότερη ώρα το προβάδισμα στο σετ, αφού είχε κάνει το γρήγορο break για το 2-0 και έμεινε μπροστά έως το 5-3. Η Swiatek ωστόσο κατάφερε να την ισοφαρίσει και στο 12ο game είχε και ένα set point, στο 5-6, 30-40. H Bencic κατάφερε να το σβήσει και να ισοφαρίσει σε 6-6, ενώ ακολούθησε ένα συγκλονιστικό tie-break 26 πόντων, το οποίο κατάφερε να κερδίσει η Ελβετίδα μετά από 5 δικά της set points και 3 χαμένα set points της Πολωνής.

Όποια παίκτρια κέρδιζε αυτό το tie-break θα έπαιρνε αυτόματα και ένα μεγάλο προβάδισμα νίκης, κάτι που δεν άρχισε να αποδειχτεί και στην πράξη. Η Bencic έκανε το μοναδικό break του 2ου σετ στο 4ο game για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει όλα τα service games της, για να ολοκληρώσει τη νίκη της στο 9o game.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε major από το 2019, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο θα αντιμετωπίσει είτε τη Shelby Rogers, που έκανε προχθές τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Ashleigh Barty, είτε τη 18χρονη Emma Raducanu, που πραγματοποιεί μια τρομερή πορεία ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots