Όλο και πιο κοντά στο θαύμα ο Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 5:16

Παρά το κακό του ξεκίνημα και τον τρομερά εμπνευσμένο και ενθουσιώδη Jenson Brooksby, ο Novak Djokovic για μια ακόμα φορά βρήκε τις λύσεις, κέρδισε τον 20χρονο Αμερικανό με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 52ο προημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο μύθο του calendar-Slam.

Ο Djokovic, όπως και στον προηγούμενο αγώνα του, άργησε να βρει τον ρυθμό του και έμεινε πίσω με σετ, αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόταν καλύτερος, προσάρμοζε το παιχνίδι του στον άγνωστο και πολύ ταλαντούχο αντίπαλό του, για να κερδίσει τελικά τον 20χρονο Jenson Brooksby με 1-6, 6-3, 6-2, 6-2 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open.

O Brooksby, που βρίσκεται στο Νο.99 του κόσμου και πήρε wild card από τη USTA καταφέρνοντας να αποκλείσει τους Mikael Ymer, Taylor Fritz και Aslan Karatsev για να προκριθεί μέχρι τον 4ο γύρο, τα πήγε πολύ καλά και σήμερα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κατάμεστου Arthur Ashe Stadium.

Ο 20χρονος Αμερικανός μάλιστα κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Djokovic, κάνοντας δυο break στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-1, σε ένα διάστημα που ο Σέρβος δεν έπαιζε καθόλου καλά για τα δεδομένα του.

Βρήκε πάντως σιγά σιγά τα πατήματά του ο Nole, ο οποίος προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, αλλά υπέστη ένα break σε ένα game που ξεπέρασε τα 20 λεπτά σε διάρκεια! Στη συνέχεια ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας και εκείνος break σε ένα μεγάλο - περίπου 10 λεπτών - game, για να κάνει το 4-2.

Κάπου εκεί άρχισαν να αλλάζουν για τα καλά οι ισορροπίες, με τον Djokovic να ξεχωρίζει. Έκλεισε το σετ με 6-3 και στα επόμενα δυο σετ κυριαρχούσε στο court, για να τα κατακτήσει και τα δυο με 6-2. Στο 4ο σετ αντιμετώπισε μόνο ένα break point, στο 4ο κανένα και γενικά σ' αυτά τα 2 σετ δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να κάνει άλλο break o Nole.

O Djokovic προκρίθηκε για 52η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά ενός Slam (2ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία πίσω από τους 58 προημιτελικούς του Roger Federer), ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του για φέτος στα major στο άψογο 25-0.

Θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini για μια θέση στα ημιτελικά του US Open, μετά και τη νίκη του Ιταλού επίσης με 3-1 σετ επί του Oscar Otte νωρίτερα. Άλλες 3 φορές έχει συναντηθεί με τον Berrettini και τον έχει κερδίσει όλες, συμπεριλαμβανομένων και των δυο τελευταίων majors, καθώς τον είχε κερδίσει με 3-1 σετ στα προημιτελικά του Roland Garros και στον τελικό του Wimbledon. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots