3ος συνεχόμενος προημιτελικός σε Slam για τον Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Andrew Ong / USTA
tn team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 1:59

Ο Matteo Berrettini επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Oscar Otte και προκρίθηκε στον 3ο συνεχόμενο προημιτελικό του σε Grand Slam!

Ο Berrettini επιβλήθηκε του Otte με 6-4, 3-6, 6-3, 6-2 σε 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα στο Louis Armstrong Stadium και προκρίθηκε στους "8" καλύτερους του US Open για 2η φορά στην καριέρα του.

Θυμίζουμε πως είχε κάνει το μεγάλο του breakthrough τέτοια εποχή πριν δυο χρόνια, φτάνοντας στα ημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam. Φέτος συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στα majors, αφού είχε φτάσει στα προημιτελικά του Roland Garros, καθώς και στον τελικό του Wimbledon.

O Berrettini τελείωσε τον αγώνα με 11 άσους, 43 winners και 29 αβίαστα λάθη. Πολύ καλά στάθηκε και ο Otte, ο οποίος είχε 23 winners και 16 αβίαστα λάθη, ενώ κέρδισε και το 2ο σετ, δείχνοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να χάσει αμαχητί.

Στα δυο επόμενα σετ όμως ο Berrettini επέβαλε τον δικό του ρυθμό και έφτασε στη νίκη πριν τη συμπλήρωση 2,5 ωρών στο ματς, εξασφαλίζοντας άλλη μια πολύ μεγάλη πρόκριση για το 2021.

Ο 25χρονος Ιταλός θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα για τον 4ο γύρο των ανδρών, μεταξύ του αδιαφιλονίκητου φαβορί, Novak Djokovic, και του 20χρονου Αμερικανού Jenson Brooksby, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots