Νέος θρίαμβος και 4άδα η Fernandez! (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 0:35

H 19χρονη Leylah Fernandez δεν σταμάτησε την τρομερή πορεία της ούτε απέναντι στην Elina Svitolina, την οποία κέρδισε μετά από ένα συγκλονιστικό ματς τριών σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open!

Ακόμα ένας αγώνας στο Arthur Ashe Stadium, ακόμα ένας πολύ μεγάλος θρίαμβος για τη Leylah Fernandez, που επικράτησε της Elina Svitolina με 6-3, 3-6, 7-6 (5) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open.

Η νεαρή Καναδή έγινε η νεότερη παίκτρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open στα τελευταία 16 χρόνια, μόλις μια μέρα μετά τα 19α γενέθλιά της. Για την ιστορία, τότε ήταν η 18χρονη Maria Sharapova που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Η Fernandez έκανε ένα εξαιρετικό 1ο σετ, στο οποίο ξέφυγε με 5-2 χάρη σε ένα σερί τριών κερδισμένων games. Η Svitolina άρχισε να ανεβαίνει από το τέλος του 1ου σετ, άσκησε πίεση και στο αντίπαλο σερβίς, αλλά η Καναδή στάθηκε στο ύψος της και κράτησε το σερβίς της στο 9ο game για το 6-3 και την κατάκτηση του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ η Svitolina συνέχισε να ανεβαίνει και έφτασε να προηγείται με 5-1, σε ένα πολύ καλό διάστημα για εκείνη. H Fernandez άρχισε να παίζει ξανά το καλύτερό της τένις σε αυτό το σετ και μείωσε σε 5-3, ενώ είχε και 3 break points για το 5-4, με τη Svitolina να στέκεται αυτή τη φορά στο ύψος της και να κρατάει τελικά το σερβίς της για το 6-3.

Η μάχη κορυφώθηκε στο αποφασιστικό σετ, στο οποίο η Fernandez προηγήθηκε με 3-1 και αργότερα με 5-3, αλλά η Svitolina συνέχισε να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της και ισοφάρισε σε 5-5. Ακολούθησαν δυο δύσκολα service games, με τις δυο παίκτριες ωστόσο να κρατούν τα σερβίς τους. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί η Fernandez απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1, για να γίνει το 4-4 και αργότερα το 5-5.

Δεν έχασε την ψυχραιμία της η 19χρονη, που είχε και τη βοήθεια της τύχης σε ένα μεγάλο passing shot στον 11ο πόντο, για να κάνει το 6-5 και να φτάσει πρώτη στο match point. Ήταν το μόνο που υπήρξε και η Fernandez το αξιοποίησε, καθώς η Svitolina έκανε αβίαστο λάθος και ολοκλήρωσε άδοξα την προσπάθειά της στο φετινό US Open, έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά μιας μεγάλης μάχης στα προημιτελικά.

Η Fernandez έγινε η πρώτη παίκτρια που μπήκε στα ημιτελικά του US Open, με την ίδια να μην έχει φτάσει ξανά σε 4ο γύρο σε άλλο Grand Slam, ενώ στη Νέα Υόρκη δεν είχε περάσει ποτέ στον 3ο γύρο.

Θα μάθει την επόμενη αντίπαλή της, όταν ολοκληρωθεί ο άλλος σημερινός ημιτελικός, μεταξύ της Aryna Sabalenka και της Barbora Krejcikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots