Εγκατέλειψε ο Alcaraz, ημιτελικά ο Felix (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Andrew Ong / USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:20

Ο Carlos Alcaraz δεν μπόρεσε να συνεχίσει την απίθανη πορεία του στο US Open, με τον Felix Auger-Aliassime να γράφει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Καναδός τενίστας που προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε το τελευταίο παιχνίδι της 9ης ημέρας στο US Open, αφού μετά από 68 λεπτά στο court, o Carlos Alcaraz εγκατέλειψε τον προημιτελικό με τον Felix Auger-Aliassime, εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό του.

Ήταν μια απόφαση που ήρθε κάπως ξαφνικά για τον 18χρονο Ισπανό, που βέβαια φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και απείχε πολύ από τον καλό του εαυτό. Κάποια στιγμή φώναξε στο γήπεδο τον φυσιοθεραπευτή, μίλησε μαζί του αλλά δεν έλαβε θεραπεία και ένα game αργότερα ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει.

Ο Auger-Aliassime, ο οποίος έγινε ο πρώτος Καναδός τενίστας που θα παίξει στα ημιτελικά του US Open στους άνδρες, είχε το προβάδισμα με 6-3, 3-1 όταν τελείωσε το ματς. Ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, σώζοντας και τα 3 break points που αντιμετώπισε και έχοντας κάνει ήδη από ένα break σε 1ο και 2ο σετ. Είχε επίσης 15 winners και 16 αβίαστα λάθη, με τον Alcaraz να έχει 9 winners και ισάριθμα λάθη με τον Καναδό.

Ο 21χρονος Auger-Aliassime, απέχει πλέον μια νίκη από τον πρώτο του τελικό και από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι μια νίκη που μπορεί να έρθει εύκολα, αφού στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του κόσμου και μεγάλο φαβορί για να μπει τελικό, Daniil Medvedev.

Ο Alcaraz, ο οποίος απέκλεισε στα 5 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Peter Gojowczyk για να μπει στα προημιτελικά, αναμένεται να κερδίσει 17 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.55 να βρεθεί στο Νο.38. Θα είναι για πρώτη φορά στο Top 50, αφού το προηγούμενο career high του ήταν στο Νο.54.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots