Το παραμύθι συνεχίζεται! Στις "4" η Raducanu (vid)

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:51

Η Emma Raducanu συνεχίζει να τρελαίνει του πάντες και να πλησιάζει όλο και περισσότερο στο όνειρο ενός Grand Slam τίτλου, στα 18 της μόλις χρόνια!

Η νεαρή Βρετανίδα, που για πρώτη φορά συμμετέχει στο US Open στην καριέρα της και που ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα προκριματικά, πέτυχε σήμερα την 8η διαδοχική νίκη της στα γήπεδα του Flushing Meadows για να προκριθεί στα ημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam.

Το έκανε μάλιστα με μια νέα εμφατική επικράτηση επί της Belinda Bencic, προσφάτως χρυσής Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, με 6-3, 6-4, σε 1 ώρα και 22 λεπτά. Είναι η μόνη παίκτρια στο ταμπλό που δεν έχει χάσει ακόμα σετ!

Η Raducanu ήταν και σήμερα πολύ εντυπωσιακή, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 winners και 12 αβίαστα λάθη. Η Bencic από την πλευρά της είχε 19 winners και 21 αβίαστα λάθη. Η νεαρή Βρετανίδα κατάφερε επίσης να σβήσει τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Ελβετίδας.

Στο 1ο σετ η Bencic προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Raducanu κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και το κατέκτησε με 6-3. Στο 2ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά, με τη Βρετανίδα να το κάνει στο 5ο game και να περνάει μπροστά με 3-2. Είχε μια ευκαιρία και για το double break στο 7ο game, που μπορεί να μην αξιοποίησε, αλλά δεν απειλήθηκε ξανά στο δικό της σερβίς και στο 10o game "σφράγισε" τη νίκη της.

Η συγκλονιστική Raducanu έχει εξασφαλίσει ήδη μια άνοδο κοντά στις 100 θέσεις και από το Νο.150 - που είναι και το career high της - θα βρεθεί στο Νο.51 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, στη χειρότερη των περιπτώσεων. Αν προκριθεί στον τελικό θα πάει στο Νο.31 και αν κερδίσει τον τίτλο στο Νο.23 του κόσμου!

Στα ημιτελικά του US Open, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της άλλης σημερινής αναμέτρησης, ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και στην Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots