Toni Nadal: "Πιο ολοκληρωμένος ο Alcaraz από τον Nadal στα 18"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:11

Ο Toni Nadal δε δίστασε να πει πως θεωρεί πιο ολοκληρωμένο παίκτη στο τεχνικό κομμάτι τον Carlos Alcaraz από τον Rafael Nadal στην αντίστοιχη ηλικία, παρόλο που ο Ισπανός υπήρξε πιθανότατα ο καλύτερος teenager όλων των εποχών σε διακρίσεις.

"Είναι διαφορετικοί παίκτες, αλλά έχουν κοινά", είπε ο Toni Nadal, αναφερόμενος στους Alcaraz και Nadal. "Όλοι οι παίκτες που παίζουν σε αυτό το επίπεδο έχουν κοινά μεταξύ τους. Το πρώτο είναι η επιθυμία για νίκη και στις μέρες μας είναι δύσκολο να δεις ένα αγόρι να είναι τόσο προσηλωμένο σε αυτό", πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής.

"Από την πρώτη στιγμή που τον είδα να παίζει, με είχε εκπλήξει. Ο Carlos αυτή τη στιγμή είναι πιο ολοκληρωμένος σε τεχνικό επίπεδο από τον Rafa, όταν βρισκόταν σ' αυτή την ηλικία."

Όσο για τη σύγκριση που γίνεται ανάμεσα σε Alcaraz και Nadal από πολύ κόσμο, o Toni τη θεωρεί φυσιολογική: "Είναι λογικό ο κόσμος να τους συγκρίνει. Ζούμε σε έναν κόσμο που αν είσαι καλός παίκτης, αναπόφευκτα θα σε συγκρίνουν με άλλους. Επομένως το καταλαβαίνω. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, με πολύ επιθετικό και πολύ μοντέρνο παιχνίδι, χτυπάει πολύ γρήγορα την μπάλα. Έχει πολύ καλή τεχνική και είναι συγκεντρωμένος, οπότε πιστεύω πως θα έχει ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots