Raducanu: "Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή από μικρή" (vid)

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Darren Carroll / USTA
tn team Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:34

H Emma Raducanu αποκάλυψε πως από πολύ μικρή ονειρευόταν τη στιγμή που θα κέρδιζε ένα Grand Slam, ενώ τις δυο τελευταίες νύχτες οραματιζόταν να ανεβαίνει στο box της και να πανηγυρίζει με την ομάδα της.

"Είναι το απόλυτο όνειρο. Είναι αυτό για το οποίο δουλεύουμε πάντα. Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω ένα Slam. Πρώτη φορά το ονειρεύτηκα όταν ήμουν μικρό κορίτσι, αλλά νομίζω το μεγαλύτερο όραμα που είχα είναι η νικητήρια στιγμή, να προσπαθήσω να βρω τρόπο να ανεβώ στο box μου και να πανηγυρίσω. Αυτό έπαιζε στο κεφάλι μου τις τελευταίες δυο νύχτες. Είναι σα να έχω κοιμηθεί και να ονειρεύομαι", είπε χαμογελώντας η 18χρονη, η οποία έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κερδίζει Grand Slam τίτλο από το 1977.

Αν κάποιος της έλεγε ότι θα είχε Grand Slam μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, πριν από το Wimbledon, φυσικά δεν θα τον πίστευε: "Όχι, σίγουρα δεν θα το πίστευα. Μόλις είχα τελειώσει τις εξετάσεις μου πριν παίξω στο πρώτο μου τουρνουά στο γρασίδι και είχα μόνο 3 εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Χτίστηκε αυτό παιχνίδι με το παιχνίδι, νίκη με τη νίκη. Στο Wimbledon είχα μια απίθανη εμπειρία, έφτασα στον 4ο γύρο, στη δεύτερη εβδομάδα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν εκπληκτικό επίτευγμα. Αλλά ήθελα περισσότερα. Δούλεψα σκληρά μετά το γρασίδι, δεν έκανα διακοπές. Μετά ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάθε εβδομάδα έχτιζα την αυτοπεποίθησή μου. Το να κάνω τέτοια χτυπήματα σε τόσο κρίσιμα σημεία, δείχνει το πόσα έμαθα τις 5 τελευταίες εβδομάδες."

Η Raducanu όχι μόνο έγινε η πρώτη qualifier που κατέκτησε Grand Slam, αλλά το έκανε και χωρίς να χάσει σετ σε 10 αναμετρήσεις: "Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται πως δεν έχασα σετ, αλλά αντιμετώπισα πολλές διαφορετικές παίκτριες στους αγώνες μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πίσω στο σκορ και επίσης το σκορ δεν δείχνει πόσο αμφίρροπα ήταν τα games μέσα στους αγώνες. Ήταν σημαντικό που βγήκα απ' αυτά τα games κερδισμένη. Αυτό που έκανα πολύ καλά σε όλο το τουρνουά ήταν να διαχειρίζομαι καλά την πίεση, όποτε χρειαζόταν. Γι' αυτό υποθέτω δεν έχασα σετ, ακόμα και σε αγώνες που ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι."

Όπως είναι φυσικό έχει γίνει χαμός τα τελευταία 24ωρα στη Μεγάλη Βρετανία με την Raducanu, που δέχτηκε συγχαρητήρια ακόμα και από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Τη στιγμή της συνέντευξης πάντως, ακόμα δεν είχε επαφή με όλα αυτά και δεν είχε ελέγξει ούτε το κινητό της.

"Aκόμα δεν έχω τσεκάρει το κινητό μου, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει έξω από τον μικρό κόσμο που ζούμε εδώ. Μόλις ήρθαμε σε ένα ήσυχο δωμάτιο, απολαμβάνω τη στιγμή και μιλάω μαζί σας. Σήμερα θα πρέπει να αποφύγουμε τα πάντα και απλά να το απολαύσουμε σαν ομάδα, γιατι ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Δεν έφτασα μόνη μου εδώ. Κάθε άνθρωπος που είναι εδώ μαζί μου, με βοήθησε πολύ σ' αυτή την πορεία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots