Σάκκαρη: "Στόχος μου να κερδίσω το τουρνουά - η Serena σπουδαιότερη στην open era"

 
Σάκκαρη: "Στόχος μου να κερδίσω το τουρνουά - η Serena σπουδαιότερη στην open era"
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 10:48

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε από τo US Open, η Μαρία Σάκκαρη είπε πως στόχος της δεν είναι άλλος από το τρόπαιο, κάτι που φυσικά αναγνωρίζει πόσο δύσκολο θα είναι, συμφωνώντας με τη Lindsay Davenport πως στο ταμπλό των γυναικών υπάρχουν γύρω στις... 25-30 διεκδικήτριες τίτλου! Μίλησε ακόμα για τη δύσκολη χρονιά που όμως δεν την έχει ρίξει ψυχολογικά, αλλά και για τις προπονήσεις με τη Serena Williams, στα τελευταία τουρνουά στην καριέρα της σπουδαίας Αμερικανίδας τενίστριας.

"Προφανώς μπαίνοντας σε ένα τουρνουά, πάντα πιστεύω ότι μπορώ να το κερδίσω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είμαι το Νο.3 στον κόσμο για κάποιο λόγο. Πιστεύω πως είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο και ένα από τα φαβορί. Πρέπει όμως να είμαι συγκεντρωμένη σε έναν αγώνα τη φορά, γιατί τα Grand Slams είναι πολύ μεγάλα τουρνουά, δυο εβδομάδων. Έτσι, αν αρχίσεις να κοιτάς το μέλλον, τότε θα παγιδευτείς σε διαφορετικές σκέψεις. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη που έδωσε στο tennisnow.com από το US Open.

Φυσικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα είναι εύκολη η διαδρομή της έως τον τίτλο, ενώ συμφώνησε με το σχόλιο που έκανε πρόσφατα η Lindsay Davenport στο Tennis Channel, πως το φετινό US Open θα έχει γύρω στις 25-30 υποψήφιες πρωταθλήτριες!

"Είναι όπως το είπε η Lindsay. Υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες, πολλά κορίτσια που μπορούν να κερδίσουν αυτό το τουρνουά. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η Caroline Garcia κέρδισε στο Σινσινάτι την περασμένη εβδομάδα. Πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλους αγώνες από τον 1ο ή τον 2ο γύρο και μετά. Θα προσπαθήσω να είμαι εγώ εκείνη που θα σηκώσει το τρόπαιο σε 2 εβδομάδες, αλλά προφανώς θα είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλές κοπέλες που παίζουν πολύ καλά."

Όσο για τη μεγαλύτερη πρόκληση στο US Open, ένα τουρνουά στο οποίο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά πέρσι, είπε: "Η μεγαλύτερη πρόκληση στο US Open είναι πως μπορεί να παίξεις στις 10 το βράδυ και να πας για ύπνο πολύ αργά. Μετά θα αναγκαστείς να πάρεις ρεπό την επόμενη μέρα. Η ενέργεια όμως είναι μοναδική. Η ατμόσφαιρα στα νυχτερινά ματς είναι ιδιαίτερη. Τα πάντα σ' αυτό το τουρνουά είναι ξεχωριστά. Προσωπικά, τα αγαπημένα μου τουρνουά είναι το Roland Garros και το US Open, δυο τουρνουά στα οποία έχω παίξει πολύ καλά. Μου αρέσει να περνάω χρόνο στη Νέα Υόρκη."

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες η Σάκκαρη προπονήθηκε δυο φορές με την πολύ σπουδαία Serena Williams, που θα "κρεμάσει" τη ρακέτα της μετά το US Open. Αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικές αυτές τις στιγμές που είχε τη δυνατότητα να περάσει σε Σινσινάτι και Νέα Υόρκη η Ελληνίδα τενίστρια, που πάντα θαύμαζε τη Serena και είπε χαρακτηριστικά πως τη θεωρεί την κορυφαία όλων των εποχών.

"Είχα παίξει με τη Serena στο Σινσινάτι, όταν έγινε στα γήπεδα του US Open λόγω της πανδημίας. Την έχω αντιμετωπίσει και στο US Open. Είχα κερδίσει την πρώτη φορά και είχε κερδίσει τη δεύτερη. Πριν λίγες μέρες προπονηθήκαμε μαζί στο Σινσινάτι. Η Serena είναι σπουδαία. Είμαι πολύ χαρούμενη για εκείνη. Όταν έμαθα ότι θα κάναμε ξανά προπόνηση, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Είναι το τελευταίο της τουρνουά εδώ στη Νέα Υόρκη και ήταν μια ευκαιρία που θα είχα μια φορά στη ζωή μου. Για μένα, η Serena είναι η σπουδαιότερη τενίστρια στην open era. Τη θαυμάζω πολύ για όλα όσα έχει πετύχει."

Αν και μια δύσκολη σεζόν, αφού μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells έμεινε μακριά από τα αποτελέσματα που ήθελε και πέρασε δύσκολες στιγμές, η Σάκκαρη δεν χάνει τη θετική της ενέργεια, με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα.

"Έχω μια πολύ καλή ζωή. Κάνω αυτό που αγαπώ, έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια όμορφη ζωή εκτός γηπέδου, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη. Αυτή τη χρονιά είχα κάποιες δύσκολες στιγμές μετά το Indian Wells, αλλά παραμένω χαρούμενη και θέλω να απολαμβάνω την κάθε εβδομάδα. Δεν βλέπω το λόγο να είμαι αρνητική, ούτως ή άλλως κάνω αυτό που αγαπώ."

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο φετινό US Open τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας την Tatjana Maria στην πρεμιέρα της στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots