Άνετη πρόκριση για Κύργιο (vids)

 
Άνετη πρόκριση για Κύργιο (vids)
© USTA
tn team Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 7:04

O Νικ Κύργιος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Θανάση Κοκκινάκη, για να πάρει μια άνετη και γρήγορη πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την προσπάθειά του στο US Open o Νικ Κύργιος, που ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Θανάση Κοκκινάκη με 6-3, 6-4, 7-6 (4) μέσα σε 2 ώρες.

Ο φιναλίστ του Wimbledon τελείωσε τον αγώνα με 13 άσους και 41 winners, κάνοντας μόλις 25 αβίαστα λάθη. Δεν απειλήθηκε με break point ούτε σε ένα game και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Κοκκινάκη, 2 στο 1ο και μια στο 2ο σετ.

Στο 3ο σετ, αν και είχε τριπλό break point στο 2-2, 0-40, δεν κατάφερε να κάνει το break απέναντι στον καλό του φίλο και συμπαίκτη του στα διπλά, με τον Κοκκινάκη να αντέχει ως το tie-break. Εκεί ο Κύργιος πιστοποίησε την ανωτερότητά του και ολοκλήρωσε το ματς αποφεύγοντας τις περιπέτειες, καθώς κέρδισε όλους τους πόντους στο σερβίς του και ένα mini-break στάθηκε αρκετό για να φτάσει στο 7-4.

Αυτός ήταν ο πρώτος tour-level αγώνας που έπαιξαν μεταξύ τους Κύργιος και Κοκκινάκης, καθώς και ο πρώτος αγώνας γενικά που αναμετρήθηκαν από το πολύ μακρινό 2014 και το Challenger της Savannah. Ο Κύργιος πάντως έχει ένα αήττητο ρεκόρ με 3-0 νίκες απέναντι στον Κοκκινάκη, σε επαγγελματικά τουρνουά.

Στον 2ο γύρο του αμερικανικού major o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi, που λίγο νωρίτερα ξεπέρασε στα 5 σετ το εμπόδιο του Ugo Humbert, με 7-6 (1), 6-1, 5-7, 3-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots